Dani hrvatskih planinara Mljet 2012.

Plakat Dani hrvatskih planinara 2012 475 0 withoutgrowHrvatski planinarski savez i Planinarsko društvo "Mljet" Goveđari pozivaju zainteresirane planinare na sudjelovanje u Danima hrvatskih planinara koje će se ove godine održati u Babinom Polju na otoku Mljetu. Susret će se održavati od petka 27. travnja do nedjelje 29. travnja, s dodatkom do utorka 1. svibnja 2012.

Otok Mljet obiluje brojnim označenim planinarskim stazama s prekrasnim vidicima, špiljama (Odisejeva, Ostaševica, Movrica), dvije "Blatine" s bočatom vodom i dvije "Slatine" s morskom vodom, dva morska jezera i otočić sa samostanom Sv. Marije na Velikom jezeru. Osim toga na Mljetu možete posjetiti Rimsku palaču, terme i dvije bazilike u Polačama, etno selo Goveđari, Blato, Prožuru s Prožurskim portom, Maranoviće, Korita, Saplunaru... i još puno toga. Blaga klima dopušta u to doba i kupanje u moru i jezerima.

Središnje mjesto događanja bit će kamp "Mungos" u Babinom Polju, koji je 10 km udaljen od trajektne luke Sobra. Babino Polje smješteno je ispod najvišeg vrha Mljeta (Veliki grad 514 m), otprilike na sredini otoka. U kampu "Mungos" svečano će se otvoriti i zatvoriti skup, tamo će biti polazišna točka za planinarske ture, a svaku večer u njemu će uz druženje, biti organizirana živa glazba. Pred ulazom u kamp nalazit će se informativni punkt organizatora na kojem će se svih dana moći dobiti sve potrebne informacije.

Preporuča se standardna planinarska oprema s ruksakom i čvrstim gojzericama. Za planinare slabije kondicije organizirati će se lakše ture. Svi izleti su pod stručnim vodstvom domaćih planinara uz dežurstvo Hrvatske gorske službe spašavanja. Zbog 1. svibnja i mogućnosti spajanja blagdana s ponedjeljkom 30. travnja, te izuzetnih prirodnih ljepota otoka Mljeta, preporučamo da produžite Vaš boravak za ta dva dodatna dana za koje je organizator također predvidio atraktivni program.

Cjelokupni program skupa s opisom mogućnosti smještaja, praktičnim podacima i telefonima za kontakt dostupan je ovdje.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17