Test: CREE T-37 XM-L T6 naglavna lampa

featured-612x300

Iz dana u dan sve je više (kineskih) tvrtki koje nude kojekakve stvarčice na internetu po veoma pristupačnim cijenama, a uz sve to nude i besplatnu dostavu bilogdje u svijetu.  Jedna relativno nova je i GearBest. Za razliku od sličnih, (još) ne nude sve “od igle do lokomotive”, ali imaju relativno dobru ponudu LED svjetiljki, što je biciklistima interesantno. Odlučili smo nabrzaka pogledati jednu od takvih, ovaj put naglavnu.

 IMG 0908-e1399304112830

U kompletu dolazi naglavna svjetiljka, dvije 18650 baterije i punjač (nažalost, nigdje nije naglašeno da je punjač američkoga tipa, te je potreban adapter). Da biste napunili baterije, ne morate ih vaditi iz kućišta. U njega jednostavno ukopčate punjač.

Svjetiljka ima mogućnost podešavanja kuta u pet stupnjeva i fokusiranja snopa zakretanjem aluminijskoga prstena.

IMG 0904-e1399304239980

Nudi tri moda rada, snažno, slabije i bljeskalica. Prekidač, koji se nalazi sa stražnje strane kućišta svjetiljke, nije clicky tip pa svaki put morate proći kroz sve modove da biste došli do željenoga ili je isključili.

IMG 0907-e1399304274864

No, bolje kroz tri, nego kroz pet… Postoji i četvrti, skriveni mod, a to je poznati SOS Morseovom abecedom. Neovisan je od ostalih i aktivira se nakon nešto dužeg držanja tipke. Simpatičan dodatak je stražnje, crveno svjetlo na kućištu za baterije koje u dva stalna moda svijetli, a kad uključite bljeskalicu, trepće.

IMG 0201-e1399304164974

Na kutiji se hvale dometom svjetlosti od 100 metara, 20 sati rada i 1800 lumena, što je ipak teško povjerovati. Na stranicama doduše govore o dometu od 50 do 100 metara i 1000 lumena, što je već bliže istini. No, uz sve te brojke na kutiji stavljene su i zvjezdice. Iako nismo mjerili, u mrklome je mraku podatak o dometu svjetlosti (kada je svjetiljka podešena na najuži snop) vjerojatno blizu istine.

Kada je duže uključena pri punoj snazi tijelo svjetiljke se zagrije, no ne toliko da biste se opekli. Od glave vam je ionako odmaknuta plastičnim nosačem. Trakice su podesive po visini i po širini za laku prilagodbu. Nažalost, poprilično je teško svjetiljku učvrstiti na kacigu (barem na modele koje imamo na raspolaganju), mnogo bolje sjedi na goloj glavi.

IMG 0199-e1399304315594

U usporedbi s naglavnim planinarskim svjetiljkama proizvođača poput Petzl ili Black Diamond ova je prilično “rudarska”, glomazna. No činjenica je da je  količina svjetla koje kompaktniji modeli nude možda dovoljna čovjeku u hodu, no pri većim brzinama kao onima u biciklizmu potrebno je u mnogo kraćem vremenu vidjeti što više detalja. Cijena od devedesetak kuna nije za  usporedbu s proizvodima navedenih proizvođača.

I napomena o dostavi. Od dana potvrde narudžbe do kucanja poštara na vrata prošlo je 25 dana (tj. 17 radnih) što je debelo unutar obećanoga roka od 25 radnih dana.

dropbike.com

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17