Fox Float CDT tehnologija

Fox float cdt3

 "Stražnji amortizer iz Foxa"

Stražnji amortizer iz Foxa zasigurno je još jedno tehnološko dostignuće koje nas neće ostaviti ravnodušnima. Njihov uporan rad i trud, svake godine donosi nam novitete kroz koje su iznimno doprinijeli evoluciji full-suspension bicikala uopće. Ali oni ne staju, njihov je cilj usavršavati svoje proizvode, implementirati nove tehnologije i biti vodeći na tržištu kada je riječ o suspenzijama.

  

Ono što im u tome pomaže, uske su suradnje s vodećim svjetskim proizvođačima bicikala poput Treka, Specializeda, Cannondalea i mnogih drugih. 

Prisjetimo se DRCV-a koji je i dan danas prisutan na Trekovim biciklima, Braina kojeg je Fox razvio u suradnji sa Specializedom, a kasnije tu tehnologiju primijenio na ‘’aftermarket’’ proizvodima pod nazivom Terralogic. Autosag je još jedna tehnologija koja je rezultat suradnje sa Specializedom, a uvelike olakšava osnovni setup stražnjeg amortizera odnosno podešavanja inicijalnog ‘’sag-a’’ tj. pomaka amortizera pod težinom vozača u stanju mirovanja. S Autosagom je dovoljno sjesti na bicikl i samo pritisnuti crveni gumb na amortizeru, amortizer ispusti baš onoliko zraka koliko je potrebno i spremni ste za vožnju.
CTD odnosno Climb, Trail i Descent što bi na hrvatskom značilo penjanje, vožnja i spuštanje Foxov je način da pojednostavi, integrira i poveća učinkovitost korištenja novih tehnologija. CTD je tehnologija koja je prisutna na liniji vilica, stražnjih amortizera i podesivoj cijevi sjedala. Dakle, poanta je sa samo tri jednostavna položaja upravljati kompleksnim sustavom i u svakom trenutku sa samo jednim pomakom poluge imati baš onakav ‘’setup’’ kakav nam je u tom trenutku potreban.
Ovakva integracija bi uistinu mogla doprinijeti učinkovitosti upravljanja, a nama ostaje samo da se nadamo kako ćemo uskoro dobiti neki ‘’superbike’’ opremljen ovakvim sustavom. Do tada ćemo se zadovoljiti testiranjem pojedinačnih komponenti opremljenih tom tehnologijom.

Fox float cdt2

Climb položaj postavlja amortizer/vilicu u način rada namijenjen penjanju gdje je amortizer/vilica ‘‘zaključana’’ i spremna za maksimalnu učinkovitost pedaliranja i kontrolu na zahtjevnom tehničkom usponu. Vjerojatno ste primijetili kada se penjete zahtjevnim dijelovima kako otključana vilica ili stražnji amortizer unosi nestabilnost, što na malu brzinu pri penjanju samo otežava efikasno upravljanje. 
Trail položaj postavlja amortizer/vilicu u način rada namijenjen vožnji na dinamičnoj podlozi uz efikasnost pedaliranja i dobro prianjanje, što znači da je određeni dio hoda amortizera slobodan, ali ipak krući kako bi osigurao kontrolu.
Descent položaj postavlja amortizer/vilicu u način rada namijenjen spuštanju gdje se iskorištava čitav hod amortizera uz optimalnu brzinu povrata.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17