Articles

Jahorina s novim cjenama karata.

1S prvim ovosezonskim snijegom ski centar Jahorina je objavio cjenik ski karata za novu sezonu. Cijena dnevne karte se nije mijenjala u odnosu na prošlu godinu dok je cijena 6-dnevne karte snižena za 10KM.


Kako u novu sezonu ne bi ušli nespremni na Jahorini je tijekom kolovoza 20-ak radnika svakodnevno sudjelovalo u čišćenju skijaških staza. Sukladno tome iz vodstva skijališta najavljuju bolju kvalitetu podloge u predstojećoj sezoni.

 

Jahorina i Bjelašnica - preuređenje uoči sezone

Za razliku od dosadašnjih sezona, ove godine se očekuje puni radni kapacitet topova za umjetni snijeg, koji su postavljeni na stazi Skočine i na nekim prijelomnicama staza Ogorjelica 1 i 2.

 

S početkom sezone moći će se pratiti stanje na stazama, osim na već postojećim, i na web kameri s pogledom od 360°. Kameru ćete moći pogledati na linku Jahorinalive.net.

 

Niti susjedni olimpijski centar nije spavao preko ljeta. Na Bjelašnici su također vršene pripreme za novu sezonu. Najviše se radilo na proširivanju postojećih staza, dok se paralelno s time najavljuje i izgradnja novih.

Osim toga, napravljena je tzv. hidrosjetva na 60.000 hektara površine, kako bi se staze poboljšale. Napravljen je i generalni remont žičare "Heliodrom", a sve s ciljem poboljšanja kvalitete i sigurnosti skijanja.

S Bjelašnice najavljuju i dodatna ulaganja te u skladu s time i kandidaturu za neku utrku Svjetskog kupa. No tome će prethoditi brojni radovi, prije svega na infrastrukturi te samim stazama koje moraju zadovoljiti brojne uvjete FIS-a.

 

U BiH je tijeku pokretanje procedure oko usvajanja Zakona o skijalištima. Tim bi zakonom bile propisane obaveze i dužnosti u smislu definiranja usluga koje se pružaju na skijalištima.

Te se usluge prije svega odnose na uređenje skijališta (horizontalna i vertikalna signalizacija te uređenje staza) održavanje skijališta te niz drugih propisa. Tu je i rad spasilačkih službi i službe prve pomoći, sigurnosne mjere koje moraju biti poduzete u cilju nesmetanog boravka skijaša i ostalih posjetitelja na skijalištu, ali i obaveze i pravila ponašanja posjetitelja i skijaša, čime će se maksimalno povećati sigurnosne mjere.

 

Zakonom će također biti definirani načini organiziranja sportskih priredbi, rad ski škola, ali i predviđene kazne za prekršitelje, što je najbolji način borbe protiv osoba koje narušavaju red i mir na skijalištu (ulazak na staze sa motornim sanjkama, šetanje u zoni u kojoj su skijaši, korištenje motornih vozila na stazama tijekom ljeta i sl.).

 

Zakonom će biti jasno definirane i kazne u novčanom iznosu u ovisnosti od vrste prekršaja koju pojedinac učini i one će se razlikovati u odnosu na to da li je prekršitelj pravna ili fizička osoba.

 

skijanje.hr

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17