Akcijom ''Let's Do It – milijun sadnica za 1 dan'' zasađeno 84 886 sadnica raznih vrsta drveća

milionsadnica

U Sarajevu je danas održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati volonterske akcije ''Let's Do It – milijun sadnica za 1 dan'' koja je održana 25. listopada 2014. godine na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine.

Generalni sponzor ove akcije ali i cijelog projekta ''Let's Do It“ je HT Eronet.

''Kao društveno odgovorna kompanija, drago nam je da smo projekt „Let's Do It“ prepoznali kao iznimno značajan na samom početku te ga namjeravamo i ubuduće podržavati. Ove će godine HT Eronet također sredstva namijenjena organizaciji prijema i slanju čestitki prenamijeniti u humanitarne svrhe i time još više pomoći široj društvenoj zajednici'', kazao je rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije Vanja Gavran.

Božidar Mihajlović, predsjednik UG ''Ruke'' predstavio je rezultate akcije kazavši: „U akciji je sudjelovalo 56 općina i 3 450 volontera koji su zasadili 84 886 sadnica raznih vrsta drveća. Ove godine sadnice drveća smo sadili na klizištima, šumskim goletima kao potencijalnim klizištima, u parkovima i na drugim zelenim površinama.

Također, sadnjom drveća pomogli smo u revitalizaciji zelenih površina u školskim dvorištima koja su oštećena tokom poplava. Cilj svih ''Let's Do It'' akcija je duboka i trajna ekološka transformacija u Bosni i Hercegovini. Svojim radom želimo građanima vratiti nadu u bolje sutra i vjeru da ova zemlja može biti bolje i ljepše mjesto za život.“

Milan Gligorić, predsjednik UG „Mozaik prijateljstva“ objasnio je važnost brojnih funkcija koje drveće obavlja te istaknuo kako se neke od njih odnose na sprečavanje i ublažavanje posljedica obilnih oborina: ''Imajući u vidu katastrofalne poplave koje su zadesile našu zemlju, akcija „Let's Do It - milijun sadnica za 1 dan“ ove je godine bila posebno usmjerena na sanaciju klizišta u najviše pogođenim općinama, odnosno na prevenciju i ublažavanje posljedica u sličnim događajima u budućnosti. Te se posljedice mogu odnositi na klizišta, nanose ili eroziju tla, a drveće pomaže kod svake od njih.''

Akciju ''Let's Do It – milijun sadnica za 1 dan'' podržala su poduzeća koja gospodare šumama doniranjem sadnica, uređivanjem lokacija sadnje, stručnim nadzorom i dr.

Važno je istaknuti da su projekt podržali Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH, UN volonteri, Posebni predstavnik EU u BiH, Olimpijski komitet BiH, kao i drugi partneri i prijatelji ''Let's Do It'' projekta.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17