Prognoza vremena za Bosnu i Hercegovinu

jesenU ponedjeljak, 29.09.2014. pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne po kotlinama će biti magle i niske oblačnosti. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 25 °C.

U utorak, 30.09.2014. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 9 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C.

U srijedu, 1.10.2014. veći dio dana sunčano. Poslije podne povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 11 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C, na jugu Hercegovine od 22 do 26 °C.

Biometeorološka prognoza: Ponedjeljak 29.09.2014 godine Zadržavanje anticiklone iznad naše zemlje pozitivno će djelovati na opštu sliku, stoga bi hronični bolesnici i meteoropati trebali osjetiti olakšanje. Obzirom da će tokom jutra biti svježije, neophodno je povesti računa o adekvatnom odijevanju. Sa odmicanjem dana, uz porast temperaturnih vrijednosti, biće znatno ugodnije.

IZVOR: fhmzbih

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17