TAKO TO RADE U LONDONU: Izgradnja biciklističkih staza vrijednih 913 milijuna funti

bike rental london hdr by d3lf-d2xmknpLondonske gradske vlasti planiraju izgraditi dvije kontinuirane biciklističke staze koje bi prolazile kroz središnji dio grada povezujući sjever i jug, te istok i zapad britanske prijestolnice, u sklopu 913 milijuna funta vrijednog projekta kojemu je cilj smanjiti gužve u prometnoj špici i učiniti ulice sigurnijima.

Nove urbane biciklističke staze bit će gotovo u potpunosti odijeljene od ostalog prometa, a njihov dovršetak planiran je za ožujak 2016., objavio je ured gradonačelnika Borisa Johnsona. Ruta sjever-jug dužine oko pet kilometara povezat će Elephant and Castle na jugu Londona s King's Crossom, dok će 29 kilometara dugačka biciklistička staza istok-zapad povezati Barking i Acton.

Ured gradonačelnika objavio je da će nekoliko opasnih raskrižja biti rekonstruirano kako bi se osigurala odijeljena staza za bicikliste, a u dijelovima grada koje često posjećuju turisti, poput Victoria Embankmenta i Parliament Squarea, napravit će se više prostora za pješake.

Već dulje vrijeme aktivisti pozivaju Johnsona da poveća sigurnost biciklista u glavnom gradu. U studenome 2013. u samo dva tjedna u Londonu je poginulo šest biciklista, čime je u toj godini broj biciklista poginulih na londonskim ulicama porastao na 14.

IZVOR: Bljesak.info

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17