Obnovljeni mlinčići na Plivskim jezerima

plivsko

Fondacija kulturno naslijeđe bez granica (Cultural Heritage without Borders – CHwB) organizirala je dvotjedni regionalni restauracijski kamp u Jajcu u kojem je sudjelovalo više od 50 sudionika i predavača iz Velike Britanije, Švedske, Crne Gore, Grčke, Albanije, Kosova, Srbije, BiH, Hrvatske i Rumunije.

Kako je priopćeno iz spomenute fondacije, sudionici kampa su kroz teorijski i praktični dio stekli nova znanja iz oblasti zaštite i očuvanja kulturnog naslijeđa, restauracije, menadžmenta kulturnog naslijeđa, upotrebe tradicionalnih materijala u obnovi takvih spomenika i njihovom ekonomskom značaju.

Kroz praktični dio kampa sudionici su direktno radili na obnovi četiri mlinčića na Plivskim jezerima u Jajcu, koji su proglašeni nacionalnim spomenikom BiH 2009. godine.

plivsk2

Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica je Švedska nevladina organizacija posvećena očuvanju i zaštiti kulturnog naslijeđa pogođenog uslijed sukoba, nemara, te oštećenog prirodnim ili ljudskim faktorom. Uredi Fondacije nalaze se u Švedskoj, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Kosovu.

 

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17