Raspored projekcija na 3fok-u

vodicbanner

Drugi Outdoor foto&film festival 3fok koji se u Kreševu održava od 31.7.-3.8.2014. u odmakloj je fazi organizacije, a sa sobom donosi i veliki broj kvalitetnih radova, ali i zanimljivih druženja. 

Iz velikog broja radova pristiglih na natječaj izdvojeno je oko 180 fotografija koje će za vrijeme trajanja festivala biti izložene u u Nadretkovom domu u Kreševu. Kada je u pitanju film u otvorenom gledalištu na trgu fra Grge Martića u Kreševu bit će prikazano petnaest natjecateljskih, tri revijalna filma i jedan promotivni film.

Prvog dana gledatelji će moći pogledati promotivni film Ekopak-a nakon kojeg ih očekuje zanimljiva priča Dinne Kasala u filmu Majka svih rogova koji govori o bosansko-hercegovačkom usponu sjevernom stranom Matterhorna, a pored samog filma svoje doživljaje sa ovog uspona prenjet će i jedan od aktera ovog uspona.

Kratki filmovi Massima Moratija iz Kluba ekstremnih sportova SCORPIO obogatit će obadvije večeri festivala prvi na programu je film Dreznica Memorial Mirza Humo 2012, dok će u filmu Dalibora Balliana Tise uživati svi oni kojim je koji gaje osjećaje prema očuvanju prirode. Serijal Vrhovi balkana Zehrudina Isakovića čije tri epizode ćemo imati priliku pogledati na festivalu otvort će film Triglav nakon kojeg nas očekuje zanimljiv rad On Deer's Peak - Massima Moratija. Jedini film u ovogodišnjem programu koji je sniman izvan našeg kontinenta je Šapat Kilimandžara redatelja Dragoslava Gogića iz Srbije koji je u 25 minuta prenio doživljaje od priprema preko uspona na Kilimandžaro do povratka u Srbiju. Kako je Šapat Kilimandžara jedini film snimljan izvan Europe tako je Janet Aliliović jedina autorica koja je odrasla izvan Europa da bi se sada vratila u Dubrovnik i tamo snimila priču Dom sings the blues. Prva večer kako je počela tako i završava pa nas na kraju očekuje film Dinne Kassala Osvajači Beskorisnog.

Petak je dan posvećen Via Dinarici, odnosno filmovima snimljenim u Dinarskom luku ovu večer otvara film Borisa Šepera Kameno srce snimljenim u Paklenici, a nastavlja se drugim dijelom serijala Vrhovi Balkana sa filmom Prenj - Zehrudina Isakovića. Već nam poznati Massimo Morati pokazao nam je da je veliki zaljubljenik u BiH planine, a da preferira Prenj pokazuje nam u svom filmu On Planet Prenj. Divovi Središnje Bosne je rad Marinka Slipca, ovaj film ne govori o vrhovima Vlašića i Vranice kao što bi se očekivalo već o najvećem drveću na prostoru Središnje Bosne. Ljuta sam je još jedan rad Dinne Kasala, a tko je ljut bit će zanimljivo pogledati u 1.8. u Kreševu. Poletarac First Descent je još jedan  Moratijev rad, dok je film Rođen Slobodan rad autora Krešimira Milasa. Zadnji u Isakovićevom serijalu je Velebit nakon kojeg nas Morati još jedanput vodi na Prenj ovaj put u fimu Spring Time on Veliki Osobac. Posljedni film na drugom 3foku je rad svima poznatog Stipe Božića, koji ovaj put ne osvaja vrhove - svojim novim radom odlučio se predstaviti nam outdoor aktivnost koja svaki dan postaje sve popularnija, a to je base jump, a upravo tako je nazvao svoj film – Base jump.

Subota je rezervirana za druženje na planinarskom domu Lopati i okrugli stol o projektu Via Dinarica. Večernji dio programa bit će otvoren promocijom dvije knjige i to K2 - Trijumf i tragedija - Stipe Božića i Pokopani na nebu - Petera Zuckermana i Amande Padoan

Proglašenje pobjednika bit će obavljeno također subotu 2.8.2014. nakon čega će biti priređeno druženje autora i posjetitelja. Oni koji nedijeljno jutro dočekaju u Kreševu imat će priliku uz šetnje po kreševskim planinama učestvovati na radionicama za fotografiju i video.

vodicsve2014

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17