NPCG ne mijenjaju cijene ulaznica

durmitorNa XIX sjednici Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore usvojeno je nekoliko odluka od kojih izdvajamo najznačajnije: Odluka o visini i načinu plaćanja naknada za korišćenje dobara nacionalnih parkova, obavljanje djelatnosti i pružanje usluga,...

...Odluka o raspisivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup bungalova u NP Lovćen i NP Biogradska gora, kao i Odluka o raspisivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda za prodaju drvnih sortimenata u NP Prokletije. Takođe je Upravni odbor razmotrio i usvojio Godišnji popis imovine i obaveza kao osnovu za izradu finansijskih izkaza za 2013. godinu.

Na početku Sjednice, Upravni odbor je podsjetio da je resorno ministarstvo dalo saglasnost na Programe upravljanja za 2014. godinu čija se realizacija odvija po planiranoj dinamici, te da su u toku pripreme za turističku sezonu, kao i opremanje Centara za posjetioce u NP Durmitor, NP Biogradska gora i NP Prokletije.

U vezi sa Odlukom o visini i načinu plaćanja naknada za korišćenje dobara nacionalnih parkova, obavljanje djelatnosti i pružanje usluga, Upravni odbor je usvojio da se cjenovna politika za ovu godinu ne mijenja kada je u pitanju visina naknada za ulaz u Nacionalne parkove Crne Gore. S tim u vezi, ulaznica u NP Skadarsko jezero, uključujući posjetu Centru za posjetioce na Vranjini i Virpazaru, tematskog centra u Rijeci Crnojevića, edukativnih staza, kao i korišćenje platformi za posmatranje ptica, izuzev za djecu do 7 godina, iznosi 4.00 eura, ulaznica u NP Durmitor uključujući posjetu Centru za posjetioce i edukativnoj stazi, izuzev za djecu do 7 godina, iznosi 3.00 eura, ulaznica u NP Biogradska gora, uključujući posjetu Centru za posjetioce i edukativnih staza, izuzev za djecu do 7 godina, iznosi 3.00 eura i ulaznica u NP Lovćen, uključujući posjetu Centru za posjetioce, edukativnih staza, izuzev za djecu do 7 godina, iznosi 2.00 eura.

Od ove godine uvodi se i ulaznica za NP Prokletije, koja, uključujući posjetu Centru za posjetioce u Gusinju i izuzev za djecu do 7 godina, iznosi 1.00 euro, kao i trodnevna ulaznica za NP Skadarsko jezero po cijeni od 8.00 eura.

Kada je riječ o popustima za organizovane grupe, odobrava se popust za unaprijed najavljene organizovane grupe učenika, studenata, penzionera, članova sindikalnih organizacija i planinarskih društava.

Isto tako, ističemo da se ulazak u Nacionalne parkove ne plaća za djecu do sedam godina, kao i za sljedeće ekološke dane:

-Dan planete zemlje – 22. april

-Međunarodni dan biodiverziteta – 22. maj

-Dan evropskih parkova – 24. maj

-Dan Skadarskog jezera – druga nedjelja juna

-Dan NP Durmitor – 6. septembar.

Od ostalog, izdvajamo da je Upravni odbor odobrio raspisivanje Javnog poziva za prikupljanje ponuda za davanje u zakup, u viđenom stanju, na period od 5 godina, pet bungalova u  NP Lovćen i dvanaest bungalova u NP Biogradska gora.

Takođe je Upravni odbor usvojio Odluku o raspisivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda radi prodaje 630 m³ trupaca jele i smrče, dužine 4-8 m, od čega orijentaciono 60% čini ogrijevno drvo, 20% jamsko i 20% tehničko drvo lll klase. Prodaja trupaca vršiće se sistemom ukupne količine po početnoj cijeni od 25.830 eura, odnosno 41.00 eura/m³. Pravo podnošenja ponuda imaju sva pravna lica i preduzetnici registrovani za djelatnost drvoprerade. Trupci su lagerovani u selu Korita, Opština Plav.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17