Objavili video s uspona u Alpama i dobili kaznu od 200 eura

60294222Dvojica iskusnih slovenskih skijaša i planinara dobila su rješenje o globi u iznosu od 100 eura svaki pošto su na internetu objavili videosnimke i fotografije svog uspona na vrh Rjavina u Julijskim Alpama iz kojih se vidi da su na njemu postavili šator u kojemu su prespavali, objavili su u utorak slovenski mediji.

'Znam da je kampiranje na području Triglavskog nacionalnog parka zabranjeno, ali mi smo postavili bivak u kojemu smo proveli noć zbog sigurnosti. Ne bi bilo pametno da smo odmah odskijali prema dolini, nakon osam sati uspona i gaženja po snijegu. Uvjeren sam da svojim postupkom ni u kojem slučaju nismo štetili prirodi', rekao je za ljubljanski dnevni list 'Dnevnik' Anže Čokl, jedan od dvojice globljenih alpinaca

Uprava Triglavskog nacionalnog parka tvrdi, međutim, da su prekršajni postupak morali pokrenuti po službenoj dužnosti zbog toga jer su planinari 'javno objavili' i dokumentirali svoj pothvat.

'Želimo da takvih slučajeva bude što manje. Zato posjetitelje molimo da se prije dolaska informiraju o propisima o ponašanju u parku, kako ih svojim postupcima ne bi kršili', izjavila je za 'Dnevnik' Tina Markun iz triglavskog nacionalnog parka. (Hina)

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17