JAHORINA: STAZE IDEALNO PRIPREMLJENE

Jahorina-skijanjeTrenutna visina snijega na Jahorini je 90 centimetara. U pogonu ski-liftovi “Poljice” i “Olimpik”, kao i dvosjed “Ogorjelica 2″, a staze su, kao i u protekla tri dana, idealno pripremljene za skijanje, izjavio je rukovodilac za sport i ski-staze u Olimpijskom centru “Jahorina” Miro Kalem.

“Za vikend planiramo da pokrenemo i šestosjed “Ogorjelica 1″, a radiće i ski-liftovi “Željo”, “Olimpik” i “Poljice”, najavio je Kalem.

On je naglasio da su staze vrlo dobro pripremljene zahvaljujući stručnom radu tehničke službe, koja je posebnu pažnju posvetila pripremi podloge za staze za predstojeću ski-sezonu.

“Na ruku su nam išle i obilne snježne padavine, tako da smo u kombinaciji sa vještačkim snijegom, koji smo pravili našim sistemom za vještačko osnježavanje, veoma dobro pripremili staze za skijaše svih profila”, rekao je Kalem.

Prema njegovim riječima, i najavljeno toplije vrijeme pogovodovaće još boljem slijeganju snijega i stvaranju postojane podloge za ski-staze.

Kalem je podsjetio da se 20. ili 21. decembra očekuje svečano puštanje u rad novog šestosjeda na jednoj od najpopularnijih jahorinskih staza “Skočine”.

On je istakao da su sve ski-staze obezbijeđene, postavljena je vertikalna signalizacija sa znakovima upozorenja, obavještenja i zabrane za skijaše, kao i zaštitne mreže i strunjače.

“Gorska služba spasavanja, odnosno spasilačka i redarska služba sve vrijeme su na terenu, tako da Olimpijski centar “Jahorina” spremno očekuje sve ljubitelje ove olimpijske ljepotice, bilo da je riječ o skijašima, borderima, sankašima ili šetačima”, poručio je Kalem.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17