RONJENJE „BAZNI KAMP ŽANJICE“

karin kod kanjonaOvog leta baza za većinu članova KES „Armadillo” bile su Žanjice kod Herceg Novog. Poluostrvo Luštica je jedna u nizu prirodnih lepota Crne Gore od velikog istorijskog značaja, a uvala Žanjic jedna od najpopularnijih plaža u ovom delu Jadranskog mora. Ovo područje je izuzetno bogato raznovrsnim ronilačkim lokacijama, tako da smo u drugoj polovini jula stigli ronilački kamp „Žanjice”.

U saradnji sa Ronilačkim klubom „Nemo” obavljen je veći broj zarona tokom jula i avgusta. Zaroni se vrše na lokalitetu Plave špilje, Bele mrlje, Gospe, ostrva Mamula i olupine patrolnog broda PBR 512 Ratne mornarice JNA koja se nalazi u blizini Žanjica na dubini od 19 do 24 metra.

Članovi kluba koji su bili na penjanju u Sloveniji i Hrvatskoj stigli su sredinom avgusta i odmah po dolasku su počeli da pohađaju kurs ronjenja u Ronilačkom klubu „Nemo”. Kurs uspešno završavaju tri člana kluba i nastavljaju da vrše zarone u okviru stečene kategorije. Na zarone odlazimo u grupama, u zavisnosti od kategorije, obučenosti i iskustva. Sve protiče u savršenom redu zahvaljujući našim instruktorima.

Lepo vreme omogućilo nam je da posetimo većinu ronilačkih tački, da se poigramo sa hobotnicom, pokušamo da se poigramo sa namrgođenom murinom, očistimo sinuse, vidimo Plavu špilju iz nekog sasvim drugog ugla, a neki od nas su shvatili da je ronjenje još jedna veština kojoj treba napraviti mesta u rasporedu naših aktivnosti.

Zahvaljujući ljudima iz kampa sa kojima smo delili tih dana ljubav prema prirodi i avanturama, puni utisaka i planova za sledeću godinu napuštamo Žanjice u poslednjoj nedelji avgusta.

Petar Šunderić

Danijela Babović

KES „Armadillo”

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17