Škola modernog padobranstva

393491 200014440093287 613055774 nOve jeseni, kroz Školu modernog padobranstva, počinju zajedničke aktivnosti Aerokluba modernog padobranstva Gaea u BiH i Aerokluba Tuzla, na Aerodromu Jegin Lug kod Tuzle. Početak suradnje ozvaničen je, u Kući plamena mira u Tuzli, dana 01.09.2012. godine, potpisivanjem Sporazuma o suradnji.

Tom prigodom predstavljen je Plan rada Škole modernog padobranstva, koja bi u listopadu trebala dobiti prve polaznike. Praktični dio obuke budućih modernih padobranaca održati će se na Aerodromu Jegin Lug u Tuzli. Školu će, u razdoblju od 12-14.10.2012. godine, voditi Goran Todić, predsjednik Aerokluba modernog padobranstva Gaea u BiH, koji iza sebe ima 12.690 padobranskih i 1800 “base jump” skokova.

Goran Todić, poznatiji i kao Gogo Base, padobranstvom se bavi više od 24 godine, a „base jumpom“ 11 godina, te je jedan od prvih koji su ovu disciplinu razvili u Europi. Osnivač je i “World Base Jump Asociation” u talijanskom Brentu, asocijacije koja okuplja i obučava “basejumpere” na svjetskoj razini. “Gogo Base” je brend koji je ujedinio dva športa “skydiving” i “base jump”, te stvorio moderno padobranstvo. Inače, „base jump“ je disciplina koja obuhvaća skokove s fiksnih podloga: zgrada, mostova, antena, stijena i posljednji je stadij modernog padobranstva.

Zahvaljujući suradnji Aerokluba modernog padobranstva Gaea u BiH i Aerokluba Tuzla, svi zainteresirani moći će, u listopadu 2012. godine, upisti i završiti prvu Školu modernog padobranstva u BiH. 

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17