Šest savjeta kako da budete sretni cijelu zimu!

happyczGradovi blješte ukrašeni lampicama, smišljaju se pokloni najmilijima, planiraju novogodišnji dočeci, a u zraku se osjeća poseban blagdanski duh. Ipak, mnogima je ovaj period itekako stresan, a mnogi se muče i sa tzv. 'zimskom depresijom'.

'Zimi definitivno u nekim trenucima osjetimo pad raspoloženja i općenito energije. Uz one svakodnevne, oko blagdana se broj obaveza još povećava, od kupovine, kuhanja i različitih druženja', kaže doktorica Drew Ramsey sa Sveučilišta Columbia.
Ipak, zima ne mora biti period tuge ili lošeg raspoloženja, piše Huffington Post. Trebate samo imati plan. I to onaj koji uključuje tjelovježbu, zdravu prehranu i ugodna druženja. Evo nekoliko savjeta koje donosi Huffington Post:
1. Provjerite razinu vitamina - posebice B12 i vitamina D koji je povezan s pojavom depresije.
2. Uživajte u izletima u prirodi - i obična šetnja na svježem zraku biti će odlična za vas i vaše tijelo.
3. Dobro isplanirajte kupnju - umjesto da se opteretite računima i dugovima, pažljivo planirajte kupovinu. Budite kreativni, a možete isprobati i kupnju preko interneta gdje se uvijek mogu naći zanimljivi, a pristupačni pokloni.
4. Jedite zdravo - sezonsko voće i povrće, variva te juhe i čajevi neka budu svakodnevno na vašem stolu. Grickajte orahe, bademe, lješnjake.
5. Volontirajte - u blagdansko vrijeme ne zaboravite na one koji gotov da i nemaju ništa. Informirajte u svojem gradu kako možete pomoći. Darujte hranu ili odjeću koja vam ne treba. Vjerujte, divan je osjećaj nekome pomoći.
6. Pazite koliko pijete - ne trebate izbjegavati alkohol na zabavama, ali jednostavno budite umjereniji i uz njega popijte pokoju čašu vode.

sretnicijeluzimu

 

 

 

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17