5 atraktivnih do sada neistraženih europskih destinacija

5 atraktivnih.jpgEuropa vrvi poznatim i atraktivnim destinacijama u koje hrle ljudi iz raznih krajeva svijeta. U sezoni, kada kao da svi imaju godišnji odmor u isto vrijeme i posjećuju istu lokaciju, stvaraju se nesnosne gužve. Čekanje u redu za kupnju ulaznice za neku od znamenitosti, pa onda uz to slijedi i čekanja reda ispred te znamenitosti. Svaki pokušaj slikanja fotografije propada, jer se uvijek u nju uspije ubaciti neki euforični turist. Ima li kraja toj gužvi?

Za sve one koji žele istražiti kutke Europe koje još nisu otkrili drugi, donosimo kratki popis atraktivnih destinacija, koje plijene ne samo svojim izgledom i povijesti, nego i mirom.

1. Leiden, Nizozemska
Ovaj gradić nazali se na pola puta između glavne nizozemske turističke mete Amsterdama i privlačnog grada Delfta. Možda je to jedan od razloga zbog kojeg ga često zaobilaze turisti. Doima se poput šarenog gradića iz dječje slikovnice. Poput ostatka Nizozemske krase ga brojni kanali u kojima se još kupaju labudi, povijesne zgrade, koje većinom datiraju iz 16. i 17. stoljeća. Leiden je ponosni vlasnik čak 19 vjetrenjača.

2. Brno, Češka
Prag se već dugi niz godina ubraja u jednu od popularnijih destinacija za maturalna putovanja. Ako ipak želite osjetiti Češku, a nipošto ne želite oko sebe imati glasne i hormonski nabijene tinejdžere Brno je idealno mjesto za vas. Grad je osnovan sredinom 13. stoljeća, a glavna atrakcija je tvrđava Špilberk koja slovi kao najpoznatiji zatvor carske Austrije. Većinu informacija o gradu možete doznati od lokalnih ljudi. Ne budite sramežljivi, zamolite domaćine da ispričaju priču o aligatoru.

3. Meissen, Njemačka
U blizini Dresdena nalazi se ovaj bajkovit grad koji čak i u jeku turističke sezone nastavlja živjeti svojim mirnim tempom. To je iznenađujuće, obzirom da Meissen čuva pravi povijesni dragulj – dvorac Albrechtsburg. Riječ je o prvom dvorcu koji je sagrađen za lozu Saksona. Park koji se nalazi u katedralu grada idealan je za romantični piknik.

4. Hexam, Velika Britanija
Rijetko koji turistički vodič poklanja više od jednog paragrafa ovom srednjovjekovnom gradu. Glavna atrakcija je Hexham samostan koji je sagrađen davne 674. godine poslije Krista. Nakon šetnje kroz predivan park, najbolje je posjetiti prvi sagrađeni britanski zatvor. U blizini grada nalaze se ostaci zida kojeg je sagradio car Hadrijan.

5. Cesenatico, Italija
Italija je tijekom ljetnih mjeseci prava turistička meka, ali ako skrenete s poznatih ruta naletjet ćete na prave bisere. Cesenatico, grad koji se nalazi između Ravenne i Riminija, poznat je po povijesnim brodovima koji su sačuvali svoj izvorni oblik. Jeftini hoteli u kombinaciji s lokalnim delicijama jamče miran odmor, daleko od turističke vreve poznatih talijanskih destinacija.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17