Tajni skijaški trik za sve skijaše!

tajni skijaski.jpgNa našim planinama po statistikama se svake godine 6.000 skijaša ozlijedi na skijanju, a dvoje ih smrtno nastrada. Donosimo vam tajni trik kako zaštiti sebe i svoju djecu za vrijeme skijanja i bordanja.

Planirate na skijanje? Odlično! Otkrit ćemo vam tajnu kako da postanete najbolji skijaš ili border u društvu. Znat ćete i kako zaštiti sebe i svoje prijatelje od ozljeda.

Što se tiče ozljeda, skijašima najviše stradava koljeno, a istraživanja su dokazala da je tu ozljedu moguće smanjiti za velikih 62% ukoliko skijaš pročita upute za prevenciju.

Kod bordera najviše stradava zglob šake što jako boli i može uzrokovati dugoročne posljedice. Uz upotrebu pravilnih štitnika opasnost ozljede ovog zgloba moguće je smanjiti za između 67-85%.

Trik 1: Prevencija ozljede koljena

Zanimljivo je da se ova ozljeda događa najčešće kod blagih nagiba staze i sporog skijanja. Prvo i osnovno što možete učiniti da smanjite rizik od ozljede koljena jest da na skijanje dođete pripremljeni i u dobroj fizičkoj kondiciji. Ako ste jaki u nogama, bolje ćete kontrolirati skije i nećete dopustiti da vam svaka prepreka na stazi uzrokuje pad i da vam skije bježe svaka na svoju stranu. Također, trebati će proći duže vrijeme dok se ne umorite i postanete manje oprezni.

Kako da se jako brzo pripremite za skijanje te druge važne trikove za prevenciju ove (i svih drugih) ozljeda, saznajte tako da odmah posjetite ovu web stranicu: Skijaške tajne

PS. Ovdje vas ni u jednom trenutku neće htjeti pokušati učiti skijati ili bordati. To naprosto nije moguće bez snijega i bez dobrog učitelja. ;)

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17