Alkohol i sport?

Nfgfgdg"Konačno, opet subota," kažu tinejdžeri vikendom. Najveći razlog su ludi provodi. Mnoge zabave se i vrte oko jedne stvari - alkohola. Gotovo svaki srednjoškolac svake sedmice popije barem malo alkohola. Malo je onih koji nikada ne piju, bar nekoliko piva ili nekoliko čašica votke ...

Iako ne postoji ništa krivo u tome da se zabavljamo i ponekad je poželjno da popijemo pivo ili čašu vina, gubitak težine na treningu mišićne mase od alkohola je vrlo neproduktivan. Alkohol, čak može inhibirati rast mišića.

Kako alkohol utječe na rast mišića?
Alkohol su prazne kalorije. Alkohol nema hranjivih tvari, ali ima puno kalorija. Osam kalorija po gramu. Litar crnog vina ima 568 kalorija. Litra viskija ima tri puta više kalorija.

Veći postotak alkohola, veća kalorijska vrijednost
Alkohol ne samo da ima loš utjecaj na našu prehranu, već i usporava naš metabolizam. Iz tog razloga, naše tijelo ima problema s upotrebom a masti. Naše tijelo je toliko jaka pokušava probavu i metabolizam, masnoće potrošnje točka.

Korištenje alkohola šteti rastu mišića
Rast naših mišića je smanjen za čak dvadeset posto i to se događa zbog nekoliko razloga. Jedan od tih je da alkohol izaziva dehidraciju mišićne stanice . Naši mišići rade najbolje kada se uredno opskrbljuju vodom, potrebno je tijekom treninga piti što više tekućine. Budući da naše stanice mišića ne skladište puno vode, puno teže gradimo mišiće.

Drugi razlog zašto alkohol zaustavlja rast mišića je da se zaustavlja protok mnogih važnih hranjivih tvari koje pomažu u rastu, opuštanju mišića i kontrakcijamae: magnezij, željezo, kalcij, fosfor, itd..

Alkohol smanjuje testosteron i povećava estrogen
Velika razina estrogena je također razlog zašto oni koji konzumiraju velike količine alkohola, razvijaju gynaecomastia ili muška prsa. Testosteron ima jak utjecaj na gubitak masnoće, tako da ako konzumirate alkohol, prestanite!

Testosteron je anabolički hormon, koji pridonosie prekrasnom obliku mišićne mase. Niže razine testosterona znače manje mišića. Manje mišića znači manje akvizicija i lošiji metabolizam.

Posljedica alkohola je često 'nevoljnost', što samo po sebi nije ugodno, a osim toga smanjuje vježbanje i čini nas ravnodušnim.

Prekomjeran unos alkohola uništava naše tijelo
Alkohol kod onih koji ga konzumiraju previše, oštećuje želudac i postupno slabi jetru, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. U nekim slučajevima, čak i smrti.

Svako slabljenje želuca će povećati utrošeno vrijeme potrebno za probavu hranjivih tvari, što ima negativan učinak na zdrav metabolizam i mršavljenje.

Jetra je ključ za zdravo tijelo, jer obrađuje toksine i razbija masti , koje se zatim pretvaraju u energiju ili gorivo za naše tijelo. Alkohol većinom negativno utječe na ljudsko tijelo.

Alkohol povećava apetit
Alkohol utječe na povećani apetit, jer sam po sebi nema hranjivih tvari. Kao rezultat toga, za vrijeme ili nakon konzumiranja alkohola, često idu kebab ili burek. Pijenje je često popraćeno ukusnim i hranjivim obrokom , kao što su čips, kokice, itd.

Alkohol također negativno utječe na motivaciju, dakle, zdravu prehranu i mršavljenje je teže održavati.

Trebam li potpuno prestati piti?
Alkohol ima mnoge negativne strane, kao što su smanjenje testosterona i inhibicija metabolizma, ali ako ćemo biti iskreni, čak je i zabavan . Djevojke izgledaju ljepše, cijeli svijet izgleda ljepše ... smotani i sramežljivi dečki pomoću njega dobiju povjerenje i skupe hrabrost za osvajanje djevojke koju žele. Uz alkohol možemo plesati, iako smo toliko nespretni.

Ne bojte se ponekad izaći i pružiti sebi zabavu i opuštanje. Živi se samo jednom. Idite van i popijte nekoliko čaša piva - ali pobrinite se da ne pretjerate, te da vam to ne postane navika.

Šta kada ste već pretjerali sa lumpovanjem?
- Prije odlaska u krevet, poželjno je pojesti ili popiti nešto bogato proteinima. Naravno, ako ste sposobni.
- Sljedećeg dana, jesti bogat doručak , koji je bogat proteinima, kalcijem, željezom i fosforom. Vaše tijelo treba te elemente, jer ste ih izgubiti s lumpovanjem.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17