Audi e-bicikl: Bicikl koji juri 80 km na sat!

audibikeKad voze po pješačkim ili biciklističkim stazama, biciklisti obično ne moraju brinuti o tome hoće li ih uhvatiti policijske kamere koje snimaju brzinu. Ipak, zahvaljujući ovom novom biciklu to bi se moglo promijeniti. Proizvođač automobila Audi predstavio je e-bicikl Audi Wörthersee. Pri njegovoj izradi inženjeri su se služili istim principima koje koriste i pri dizajniranju sportskih automobila.

Bicikl ima ugrađen električni motor, zahvaljujući kojem postiže brzinu od čak 80 kilometara na sat. Tako ovaj bicikl kombinira snagu mišića i električnog motora, pa može voziti ili na isključivo mišićni ili na isključivo motorni pogon. Ili pak može kombinirati pedaliranje s električnim pogonom.

Vozač bicikla Wörthersee može odabrati u kojem modu želi voziti. Na raspolaganju mu stoji pet programa. Mod "Pure" znači normalno pedaliranje kao i na običnom biciklu, dok u modu "Pedelece" (kombinacija električnog pogona i pedaliranja) biciklist može doseći brzinu od nevjerojatnih 80 kilometara na sat.

Bicikl teži 20 kilograma, dok je okvir bicikla težak samo 1,6 kilograma. Pet je kilograma teška litij-ionska baterija koja se puni dva i pol sata.

Audi je Wörthersee opisao kao najmoćniji e-bicikl koji se u ovom trenutku može pronaći na tržištu, naravno, ako ovaj prototip počnu prodavati.

Wörthersee ima i Wi-Fi vezu koja preko integrirane antene komunicira sa smartphoneom biciklista. Najzanimljivija nam je opcija da se bicikl može "zaključati" preko smartphonea. To, naravno, neće spriječiti nekoga da ga podigne i odnese, ali poslije ga nitko neće moći voziti ako je tako "imobiliziran".

{youtube}T2zpU7StU3Q{/youtube}

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17