Bh. sportisti u pohodu na krov Južne Amerike

juskoitomsilavBosanskohercegovački sportisti Ismir Jusko i Tomislav Cvitanušić biti će dio ekspedicije "Extreme Samit Teama" iz Srbije, koja će u siječnju naredne godine krenuti u osvajanje Aconkague, najvišeg vrha Južne Amerike, koji se nalazi u Argentini na visini od 6.960,8 metara.

"Ne pomažu nikakve veze, nema protekcije niti ulaska preko reda. Svi stojimo pred licem istine i zavisimo samo od sebe i u maloj mjeri možemo računati samo na partnera. Zbog toga mi je drago što će ovaj vrh, zajedno sa mnom, osvajati Tomislav Cvitanušić. U narednom periodu zajedno će se pripremati na Čvrsnici i Prenju", kazao je Jusko te dodao da u projektu imaju veliku podršku ''Himalaya Herbalsa''.

Jusko je istaknuti sportista koji vodi akademiju borilačkih sportova "Bushido". Već 35 godina se uspješno bavi sportom, majstor je karatea, džiu-džicua, ronilac, padobranac, alpinista. U svibnju 2014. godine osvojio je Island Peak, vrh dijela planinskog lanca Himalaya.

Tomislav Cvitanušić također je tri decenije u sportu. Jedini je iz BiH nastupio na prestižnoj Ironman triatlon utrci, a učestvovao je na brojnim međunarodnim maratonima. Godinama se bavi alpinizmom i osvojio je Mont Blanc. Osnivač je škole trčanja u glavnom gradu BiH, te sarajevskog polumaratona.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17