Dani planinara Planinarskog saveza Herceg Bosne

vitez-planinari-hb2Protekli vikend od 22.do 24.8.2014. godine HPD Vitez iz Viteza je bio domaćin 18. dana planinara PS Herceg Bosne. Na lokalitetu Zaselja u općini Vitez, kod planinarskog doma Zaselje održani su 18. po redu dani planinara ovog saveza.

HPD Vitez se pokazao kao dobar domaćin za 40 planinarskih društava iz BiH i Republike Hrvatske. Oko 1000 planinara i građana grad Viteza kao i ostalih gradova iz našeg kantona prisustvovalo je ovoj manifestaciji.

Domaćin se striktno pridržavao zacrtanog plana i programa pa su tako odrađene dvije pješačko- planinarske ture : Zaselje-Krstac-Zabrđe-Zaselje u trajanju od 7 sati i tura Zaselje-Gradina-V.Ravan-Kuk-Zaselje u trajanju od 6 sati. Nakon dolaska planinara sa pješačkih tura upriličen je i zajednički ručak koji su pripremali pripadnici oružanih snaga BiH. Odmah potom, uslijedila su sportska natjecanja: potezanje konopa u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i skakanje u vrećama, bacanje kamena s ramena i spretnost nošenja jaja u žlici.

18. dane planinara PS HB otvorio je predsjednik saveza gospodin Branko Bago, a prigodnim se riječima obratio i Tomislav Čanić dopredsjednik Hrvatskog Planinarskog Saveza (HPS). Na kraju je skup pozdravila i predsjednica HPD Vitez Višnja Žuljević poželjevši gostima lijep i ugodan boravak u Zaselju i Vitezu.

Potom je uslijedilo paljenje logorske vatre i zajedničko narodno kolo koje su svojim nazočnošću uveličali članovi HKD Napredak iz Viteza. Ni kiša koja je padala gotovo sat i pol nije spriječila planinarsku veselicu koja je trajala do ranih jutarnjih sati.

U nedjelju u popodnevnim satima, nakon zajedničkog ručka i podjele zahvalnica i priznanja naši gosti su sretni i zadovoljni puni pozitivnih dojmova i napunjeni pozitivnom energijom krenuli svojim kućama. U želji da se ovakva planinarska fešta čim prije ponovi, navodi se u priopćenju HPD ''VITEZ'' Vitez.

vitez-planinari-hb3

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17