Uspon žena uz sunčano vrijeme i dobro raspoloženje

48568 foto vi uspon zena uz suncano vrijeme i dobro raspolozenje 5 800 600 85 c1I ovogodišnji Uspon žena '100 žena na planini' u spomen na inicijatoricu Marinu Dodik, šesti po redu, protekao je u odličnom redu i još boljem raspoloženju! Organizator uspona je HPD Prenj 1933., a njegove članice potrudile su da sve organiziraju, te da budu od pomoći ženama tijekom uspona.

Uspon se održao 13.4.2014., a u sunčanoj nedjelji na planini uživale su 64 dame, od kojih su sve osvojile cilj izleta, a to je proplanak Žlijeb na planini Čvrsnici. Žene iz Mostara i okolice su bile raspoređene u dva autobusa, a njima se priključilo i nekoliko dama iz Konjica, koje sudjeluju u Usponu žena već treću godinu zaredom. Imale smo i dvije posebne sudionice koje su na uspon krenule sa svojim vlasnicima – a to su dva psića, koja su također uživala u druženju sa ženama i pažnji koja im je posvećena.
Ove godine imale smo nekoliko mama i kćeri koje su zajedno sudjelovale u usponu, a posebno bismo željele izdvojiti tri male djevojčice od 9 godina koje su mame povele na uspon. Njih tri su ujedno bile i najmlađe sudionice, a na kondiciji su im mogle pozavidjeti mnoge starije od njih! Čak i nakon što su se popele na vrh, nisu odmarale nego su oduševljeno trčale po proplanku, igrale se i obišle vidikovac. Sve dame su se složile da je vidikovac upravo najljepši dio izleta i da je vrijedan svakog truda. Naravno, vidikovac je i savršeno mjesto za foto session, što možete vidjeti na slikama s uspona!
Primijetile smo da su se mnogo žene na ovogodišnji uspon uputile same, bez pratnji prijateljica ili kolegica. Neke od njih su bile s nama prethodnih godina i nipošto nisu željele propustiti ovaj uspon, jer nemaju pratnju, a neke su se jednostavne same uputile u ovu pustolovinu. Njihovi osmijesi na kraju izleta su nam najviše rekli: ne samo da su uživale u danu u prirodu, snimile prelijepe fotografije, nego su i sklopile nova prijateljstva. Njima upućujemo poseban pozdrav i pohvale! Ovo je ujedno pouka i poziv svim onim damama koje se ne usuđuju krenuti same na uspon, da nam se pridruže sljedeće godine, na VII. Usponu ženu!
48568 foto vi uspon zena uz suncano vrijeme i dobro raspolozenje 3 800 600 85 c1
HPD Prenj 1933. također poziva ne samo žene, nego sve oni koje zanima aktivan način života i istraživanje hercegovačkih planina da se pridruže VII. Planinarskoj školi, koja uskoro počinje.  Prvo predavanje će se održati u prostorijama Hercegovačke gorske službe spašavanja (zgrada Mostarka), 24.4.2014. u 20 sati. Prijave i dodatne informacije možete dobiti putem
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj 063/486-909 (Josip). Još jedna zanimljiva manifestacija u organizaciji Društva održat će se u nedjelju, 26. travnja, a to je biciklističko-trekking i trekking utrka "Mostar Outdoor". Svi ste pozvani i dobrodošli!
Članak i fotografije: Ivana Bevanda-Lesko
ispred organizacije VI. uspona "100 žena u planini"
u spomen na inicijatoricu Marinu Dodik

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17