POČELA LJETNA ŠKOLA ORIJENTIRINGA

Photo0398Na olimpijskom Igmanu, u prelijepom ambijentu Planinarskog doma PSD PTT ''Prijatelj prirode'' danas je počela sa radom ''Ljetna škola orijentiringa''. Škola se održava u organizaciji Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine i Radne grupe Jugoistočne Europe za orijentiring (SEEOWG). Škola se održava u dva dijela. Prvi dio u periodu od 05. do 07. augusta gdje će biti obrađene osnovne vještine orijentiring sporta te u periodu od 10. do 11. 08. kada će se raditi na tehnikama crtanja orijentiring karata.

  

Predsjednik SEEOWG g.-din Zoran Milovanović je zadovoljan odzivom učesnika i uopće interesom građana za orijentiring sport.

Pored g.-dina Milovanovića u drugom dijelu škole sa polaznicima će se družiti i prof. dr. Valentin Garkov, dopredsjednik SEEOWG.

Škola se održava u duhu intenzivnih priprema za Olympic Sarajevo Orienteering Cup - OSOC 2013., takmičenje koje će se održati u dane 17. i 18. 08. 2013. godine na terenima Velikog polja, planina Igman i u Velikom parku u Sarajevu. Naime, ovo je jedno od prvih takmičenja ovakve prirode u našoj zemlji po IOF (International Orienteering Federation) standardima.

Napisao: Tarik Grabus

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17