Pedesetak izletnika u Bijeloj

armin zagorcic - bijela 2012 arhivaProšlu nedjelju Planinarsko-smučarsko društvo „Prenj“, u suradnji s Gorskom službom spašavanja Stanicom Mostar, organiziralo je izlet u Bijelu. Izlet je bio namijenjen svim ljubiteljima prirode, a u njemu je sudjelovalo pedesetak izletnika. Staza Bijela most – Bijela pećina, smještena 20 km sjeverno od Mostara, ide kroz kanjon rijeke Bijele i penje se u pravcu njenog vrela smještenog unutar lijepe pećine.

Uspon je trajao oko 3 sata, prvo koritom rijeke Bijele, a zatim zapadnim padinama Galića kroz šumu do Donjeg pojila. Nažalost, veliki dio kanjona Bijele prema Glogovu, Velikom prenju i Lučinama je izgorio u požaru koji je ovo područje zahvatio prošle godine.

U blizini ostataka skloništa Bijela, zapaljenog prije nekoliko godina, nalazi se ulaz u pećinu kroz koju teče rijeka Bijela. Pećina je dovoljno široka da se nesmetano u nju može ući. Svjetlost u pećini i vodopad na kraju čine ovo mjesto posebno atraktivnim.

Razina vode za ovo doba godine je visoka, ali to nije pokvarilo dobro raspoloženje izletnika za čiju sigurnost je brinula Gorska služba spašavanja Stanica Mostar. Priroda, atraktivna pećina i ugodna atmosfera učinili su ovaj izlet lijepim iskustvom.

Tekst piše: Slađana Bem

Fotografija: Armin Zagorčić

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17