Prva planinarska karta nakon više od 30 godina

964087 10201187272545116 1366572399 oSinoć je Kongresnoj dvorani Hotela Rumal u Fojnici održana promocija Planinarske karte grupe Vranica. Nakon više od trideset godina jedan ovakav proizvod ugledao je svijetlo dana u Bosni i Hercegovini pa ne čudi prepuna dvorana Hotela Reumal. Planinarska karta izdata je od strane planinrskih društava Bitovnja Kreševo i Vranica Fojnica od autora Zorana Šimića, Ivana Stanića, Eduarda Jukića i Igora Jukića.

  

Karta kao osnovu koristi trasu jedne od najstariji planinarskih transverzala u Bosni i Hercegovini, Planinarskog puta Bitovnja-Pogorelica-Vranica uspostavljene 1964. godine te sve staze koje se oslanjaju na nju pa su tako obuhvaćene staze na planinama Vranica, Zec, Matorac, Vitreuša, Pogorelica, Bitovnja, Lopata i Inač.

977831 10201187278505265 1326595230 oMedijator promocije bio je Nevres Jemendžić, dok je iscrpno predavanje o karti prenio promotor gospodin Baraco Babić, dugogodišnji planinar i poznavalac ovih prostora. Nešto više o ideji, samoj izradi i planovima za budućnost gostima je izložio jedan od autora g. Zoran Šimić, a samu priču o stazama, markacijama i infrastrukturi koje su ucrtane na ovu kartu predstavio je Eduard Jukić koji se dotakao i obnove Planinarskog doma na Prokoškom jezeru.  Sva zarada od prodaje ove karte bit će usmjerena na obnovu doma na Prokoškom jezeru.

Karta košta 15 KM, a može se kupiti u Planinarskim društvima u Kreševu, Fojnici i Kiseljaka, Planinarskom savezu BiH, a uskoro i u ostalim društvima na području BiH kao i putem interneta narudžbom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Foto: Enes Kurta
Tekst: Ivan Stanić
  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17