PSD Prenj informacija o izletima

hajdučka vrata 1Planinarsko-smučarsko društvo „Prenj“ i Gorska služba spašavanja Stanice Mostar obavještavaju građane i polaznike 38. Planinarske škole da se izlet na Ljubinu, predviđen za nedjelju 26.05.2013. godine, zbog nepovoljne meteorološke prognoze odgađa. Ostali izleti bit će organizirani prema utvrđenom rasporedu.

Sve informacije o planiranim izletima mogu se dobiti u prostorijama Društva, u ulici Adema Buća 17a (Cernica), a javnost će biti blagovremeno informirana i putem medija.

Svi ljubitelji prirode, koji imaju želju posjetiti planine Hercegovine, mogu i u drugim terminima unajmiti licencirane vodiče Planinarsko-smučarskog društva „Prenj“.

Planine Hercegovine obiluju mnogim atrakcijama i idealna su odredišta za one koji uživaju u kontaktu s predivnom i netaknutom prirodom. Mnogobrojni vrhovi, vodeni tokovi, mjesta za kupanje, prekrasne pećine, pašnjaci, livade prekrivene ljekovitim biljem, divlji konji i općenito bogata flora i fauna nisu dio masovnog turizma. Oni su predjeli autentičnih prirodnih ljepota koje teško da se riječima mogu opisati.  

Planinarsko- smučarsko društvo „Prenj“ i Gorska služba spašavanja Stanice Mostar su velikim djelom preuzeli značajan zadatak održavanja planinskih staza i vođenja svih onih koji žele njima da prođu. Kao dio toga rada nastao je i planinski vodič „Između neba i zemlje“, a kojeg je izdalo Planinarsko-smučarsko društvo „Prenj“ iz Mostara. Vodič je rezultat projekta „Staze kulture i prirode Grada Mostara“ Fondacije „La Citta di leri per l'Uomo di Domani“ (Grad prošlosti za čovjeka budućnosti).

U vodiču je predloženo i detaljno opisano, uz privlačnu kolekciju fotografija, deset planinskih staza koje prolaze kroz četiri planine centralne Hercegovine: Velež, Prenj, Čabulju i Čvrsnicu.

„Intervencija u prirodi, promovirana i podržana kroz međunarodnu suradnju, učinila je svih deset staza potpuno sigurnim u području gdje rizici od neeksplodiranih minskoeksplozivnih sredstava postoje, te je napravljena kompletna zaštita, opremanje i markiranje staza“, navedeno je u vodiču.

Uz opće zemljopisne podatke, grafičke prikaze i detaljne opise staza, vodič je obogaćen i s generalnom mapom regije, te osam topografskih karata s točno ucrtanim rutama. Može se kupiti u prostorijama Društva, a njegova cijena iznosi 20,00 KM.

Tekst piše: Slađana Bem

Fotografije: PSD „Prenj“

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17