122 žene na V. usponu žena u spomen na Marinu Dodik

marina dodigI ove godine Uspon žena u organizaciji HPD-a Prenj 1933. je odazivom premašio svoju prvotnu namjeru da okupi '100 žena u planini', te su sudjelovale čak 122 žene. Sudionice su uživale u prirodi, na toplom i sunčanom danu. Pri polasku je damama poželjela dobrodošlicu tajnica HPD-a Prenj 1933., te naglasila inicijativu Marine Dodik za organizaciju Uspona, nakon čega je uslijedila minuta šutnje u Marininu čast.

Preko stotinu žena se u tri autobusa uputilo prema cilju, planini Čvrsnici, a u podnožju se pridružilo 11 pripadnica prijateljskog planinarskog društva PSD-a Borašnica iz Konjica.

Sam uspon uskom planinarskom stazom uz dva izvora vode protekao je bez ikakvih problema. Članice HPD-a Prenj1933. i članovi Hercegovačke gorske službe spašavanja brinuli su se prije svega za sigurnost sudionica V. uspona žena.
Iako umorne nakon svladavanja naporne staze, 122 dame su se zadovoljne popele na proplanak u predjelu Žlijeb na visini od 1100 m NV. Tu su ih okrijepili keksi koje je darovala Lasta kao promociju svojih novih proizvoda, te kave koje su dijelile članice društva.

Djevojke iz organizacije ističu da su ponosne na sve sudionice ovog uspona, a posebice na najmlađu, djevojčicu od 11 godina, i najstariju, gospođu koja je 1949. godište.

Dame je posebice oduševio vidikovac, s kojeg puca prekrasan pogled na obronke Čvrsnice. Nakon vremena ugodno provedenog na planinskom proplanku i vidikovcu, uz druženje i uživanje na suncu, pune pozitivne energije sudionice ovogodišnjeg uspona su se uputile svojim kućama. Sponzor HT Eronet je i ove godine potpomogao uspon svojom donacijom.

Budući da su se mnoge raspitivale o mogućnostima planinarenja i o nadolazećim izletima, HPD Prenj 1933. poziva zainteresirane da se učlane u Društvo.

Napominjemo da će uskoro početi i šesta planinarska škola u organizaciji HPD Prenja 1933., pa će svi zaljubljenici u prirodu imati priliku upoznati hercegovačke planine, družiti se u prirodi i naučiti mnogo toga o planini i planinarenju. U četvrtak će biti organiziran i prvi sastanak.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17