Misteriozno svjetlo: Što su to vidjela dva planinara na Dinari

misteriozno-svjetlo-sto-su-to-vidjela-dva-planinara-na-dinari-900x600-20130207-20130220233520-94e4295365cd1561edf01e2da92b4abaNajlogičnije nam je 'rješenje' bilo da ova rupa na neki način duže zadržava dnevnu svjetlost. Ali s odmakom vremena svjetlost nije slabila, rekao je jedan od planinara. Na putu prema skloništu 'Rupe', koje se nalazi na 1363 metara nadmorske visine na Dinari, planinare je uhvatila noć, a uobičajen zimski uspon zaustavio im je nesvakidašnji prizor rupe koja je bila udaljena 50-ak metara od staze. 

  

Vidjeli su udubinu promjera oko pet i dubine do tri metra, a bila je posebna po tome što je iz nje dopirala svjetlost, piše portal Crometeo. U početku su planinari biti uvjereni da netko logoruje u toj rupi, ali kada su se približili, vidjeli su da nikoga nema. 

Planinari su 15-ak minuta promatrali fenomen. - Nismo uspjeli objasniti što smo vidjeli. Najlogičnije nam je 'rješenje' bilo da ova rupa na neki način duže zadržava dnevnu svjetlost. Ali s odmakom vremena svjetlost u njoj nije slabila - kazao je Ivan Zebić -Klepton iz splitske planinarske udruge Dinaridi koji je autor fotografija neobične rupe na Dinari. Uz njega bio je  planinar Jozo Vitić iz sinjske planinarskog društva Svilaja. 

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17