Upoznajmo planunu Lisac u četiri godišnja doba

A21Pod motom “Upoznajmo planunu Lisac u četiri godišnja doba” Planinarsko društvo “Tajan” Zenica je održalo 6 oktobra IV ”Jesni planinarski pohod”  gdje se je odazvalo 234 učesnika, što je rekordan broj učesnika ove manifestacije. Lijepo vrijeme I dobra organizacija je zasigurno  izmamila zeničku omladinu, građane  planinare I uposlenike zeničke Kompanije Arcelor Mittal da izađu...

...u ovu jesenju jednodnevnu turu hodanja koja je bila sa startom od mjesta Gradišće, prema vrhu relej na Liscu (1308mn/v.), odakle su učesnici uživali u panorami grada Zenice I okolnih mjesta. Dolaskom na plato ispred  planinarskog doma  Lisac organizator je sve goste dočekao toplim planinskim čajem I kafom. Poslije druženja organizator je podijelio učesnicima koji su učestvovali u sva četiri ovogodišnja pohoda nagradu “Tajanovo srce”. Dok je najmlađem i najstarijem učesniku (Hana Omerdić 2008 god. I Cero Ahmet1931 god.) uručene vrijedne nagrade. Ovom prilikom održano je takmičenje u skoku u dalj iz mjesta za žene I muškarce. Pobjednicima ovog takmičenja uručene su prigodne nagrade za osvojeno prvo mjesto.

Ovom pohodu koji je bio lokalnog karaktera odazvali su se pored članova PD “Tajan Zenica i članovi zeničkih planinarskih društava; Željezara, Poštar, Mladost, uposlenici Arcelor Mittal Zenica sa porodicom, grupa vrandučkih veterana koji su bili uposlenici kompanije, neovisna grupa zaljubljeika prirode iz Sarajeva “NO Fenomen”, a podršku u osiguranju svim učesnicima pohoda dalo je 10 članova GSS Zenica Stanica Zenica.

Ovo je bila još jedna uspješno obavljena ovogodišnja manifestacija pod motom “Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba”  u kojoj se je odazavalo u sva čeitiri pohoda 712 učesnika. Cilj održavanja manifestacije je bio da  građani Zenice provedu jedan vikend u prirodi zajedno sa članovima PD”Tajan” Zenica I upoznaju prirodne ljepote planine Lisac u četiri godišnja doba sa polaskom od  četiri različita mjesta.

Podrška za organizovanje manifestacije bili su, Općina Zenica, Kompanija Arcelor Mittal Zenica I članovi Društva.

Kapo Bernadin, sr društva

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17