Bergmonch - sklopivi bicikl koji stane u ruksak

sklobicUltralagani bicikl iz Nizozemske može se prenositi u ruksaku, a služi za spust s brda i planina u stojećem ili klečećem položaju.
Ako volite planinariti i ljubitelj ste bicikala, tada je ovo prava stvar za vas. Bergmonch bicikl kreirali su dizajneri Thomas Kaiser i Christian Wassermann. Bicikl se jednostavno stavi na ruksak dok se uspinjete na brdo. Zapravo, bolje bi bilo reći; ne samo da ovaj bicikl stane u ruksak, nego on i jest ruksak.

.
Za samo dvije minute se može raspakirati i spremni ste za spust bilo da stojite ili klečite na biciklu. Bicikl nije opremljen predalama, pa više nalikuje romobilu nego pravom biciklu. Opremljen je Shimano hidrauličnim kočionim diskovima.

Proizvođač tvrtka KOGA navodi da vam uspravni položaj na biciklu te različite veličine kotača osiguravaju savršenu upravljivost i sigurnost dok se spuštate prema dolje. Naročito će dobro doći starijim planinarima jer njih 67 posto, prema istraživanjima, ima probleme s koljenima i zglobovima kao posljedicu hodanja nizbrdo.

Ruksak za prijenos ovog bicikla ergonomski je dizajniran i nudi obilje prostora za smještaj vaših stvari (ukupno 25 litara). Na njemu su predviđena i mjesta za smještaj kacige i štapova za hodanje. Čitav bicikl s ruksakom u koji možete staviti sendviče, napitke, odjeću i drugo, teži samo devet kilograma.

Kreatori ovog neobičnog bicikla nadaju se da će njihov proizvod učiniti planinarenje sigurnijim i smanjiti ovisnost o žičarama za prijevoz ljudi i bicikala do vrhova. Naime, "downhill" biciklizam je posljednje vrijeme postao prilično popularan, pa upravo na taj segment tržišta cilja ova tvrtka.

U zemalja EU cijena ovog bicikla je oko 1.250 eura, odnosno oko 2450 KM

 {youtube}Fo26sI3541Y{/youtube}

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17