Giro Drag Race na ovogodišnjem Giro di Sarajevo

DRAGUdruženje Giro di Sarajevo nastavlja sa promocijom biciklizma u Sarajevu, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. Ovaj put na vrlo specifičan način, uz trku koja se na području cijelog regiona dešava po prvi put. Riječ je o trci ubrzanja na biciklima, događajem koji će na zabavan način i uz takmičarski duh obogatiti vikend za koji je planirano održavanje 7. rekreativne vožnje Giro di Sarajevo, 7. Septembra.

Giro Drag Race je nešto novo što smo osmislili za sve one koji vole biciklistička takmičenja ali zbog licenciranja i zahtjevnih pravila nisu mogli učestvovati u njima. Naša trka je potpuno drugačija i u njoj mogu učestvovati svi biciklisti koji nisu licencirani od strane Biciklističkog saveza BiH,objašnjava Loren Keserović, koordinator projekta ispred udruženja Giro di Sarajevo.

Giro Drag Race će biti održan nakon što se završi vožnja Giro di Sarajevo, na lokaciji pored pozornice na Vilsonovom šetalištu, gdje se tradicionalno i završava svaki Giro. Dužina staze će biti 100 metara, a takmičenje je po kup sistemu – pobjednik svakog individualnog duela ide dalje, sve do konačne pobjede. Za najbolje će biti obezbijeđene nagrade i medalje, a svi zainteresovani se mogu registrovati na web stranici udruženja Giro di Sarajevo (girodisarajevo.ba/drag). Broj takmičara je ograničen na 64, i aplikacija za prijave će biti automatski zatvorena kada se prijavi dovoljan broj takmičara.

Ovom trkom želimo pokazati da biciklizam može i kroz takmičenje biti zabavan. Cilj nam je da širimo pozitivnu energiju koju biciklizam pruža i nadamo se da ćemo se svi, prije svega, u nedjelju sjajno zabaviti, dodaje Keserović.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17