Kompletni rezultati državnog MTB XCO prvenstva BiH

603104 563044997138527 5266762308687763741 n

 

Jučer je u Vlasenici u organizaciji Biciklističkog kluba “KPL VLASENICA” na stazi Lijepa ravan dugoj 3.5 kilometra održano Državno Prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Start utrke je bio u 12:00h, a na utrci je učešće uzelo 52 licencirana natjecatelja u svim kategorijama, te 28 nelicenciranih natjecatelja u Hobby Kategoriji.

Dok mnogi natjecatelji sabiru dojmove ili upravo putuju svojim kućama, portal BikeMagazin je dobio konačne rezultate sa utrke Državnog Prvenstva.

10550908 294946970691973 8537761471533976740 n

U najjačoj Elite kategoriji slavio je Mario Kojić (BK Kaštel) koji je ciljnu ravninu prešao u vremenu 1:34:30, ispred drugoplasiranog Darke Vidovića (BK Mostar) sa vremenom 1:48:41, te trećeplasiranog Srđan Vasić (BK Austronet) u vremenu 1:51:19.
Najjačim kategorijama učešće i današnja pobjeda donijela je i nove UCI bodove što doprinosi ispunjenju norme za Olimpijske igre 2016 godine u Brazilu kao i za druga međunarodna takmičenja.

“Jako vruć dan i lijepa konkurencija danas. No, staza trke je pravo osvježenje, ovim putem bih čestitao organizatoru na odličnoj organizaciji i jako lijepoj stazi. Danas nije bio najbolji dan za mene, imao sam ozlijedu noge, no ipak sam nastupio na trci i dao sam sve od sebe i evo, zasluženo prvo mjesto. Idemo dalje, sada ide saniranje i liječenje ozlijede, te ponovo slijede treninzi i nastupi na trkama Premijer lige BiH“, rekao je nakon utrke najjači natjecatelj u Elite kategoriji Mario Kojić.

U kategoriji Under – 23, očekivano najjači je bio Aleksa Crnčević (BK Summit) koji je u cilj ušao 1:31:25, ispred drugoplasiranog Benjamina Murića (Giro di Sarajevo) – 1:37:05, te trećeplasiranog Lorena Keserovića (Giro di Sarajevo) i vremenom od 1:56:07.

Kategorija Žene nam  nije donijela nikakva iznenađenja. Najjača natjecateljica je očekivano bila Lejla Tanović (BBK Puls) koja je cilj prešla u vremenu 1:00:41, ispred drugoplasirane Marine Mandušić (BK Livno) – 1:07:45, te trećeplasrane Alme Alijagić (BK Power) i vremenom 1:13:35.
U kategoriji Žene, kao što smo već rekli, očekivano je pobjedu odnijela Lejla Tanović, koja iza sebe ima višegodišnje iskustvo i brojne nastupe na utrkama, a ove godine je doista i zablistala na utrkama. No, pravo osvježenje je mlada Marina Mandušić, koja je ove godine aktivno počela da vozi MTB i moramo priznati da je vidljiv uspjeh mlade najtecateljice, kao i to da se nalazi u zavidnoj formi.

“Lejla je ove sezone pokazala da je najkompletnija i najbolja vozacica u BiH, te da je apsolutni šampion Bosne i Hercegovine. Danas je postala državni šampion u brdskom biciklizmu XCO, a pored ovoga osvojila je i druga brojna državna prvenstva, kao Drumsko prvenstvo 1.mjesto, XCM maraton državno 1.mjesto, Hronometar državno 1.mjesto, te današnje XCO državno brdsko 1.mjesto. Pored toga što je Lejla je vodeca sa punih 100 bodova u Premijer ligi BiH u brdskoj i cestovnoj konkurenciji, ona trenutno ima 138 UCI bodova i nakon upisivanja bodova na UCI listu očekujemo ulazak u prvih 150 na svijetu“, istakao je Lejlin trener, Amar Njemčević.

U kategoriji Juniori koja je ove sezone moramo priznati najnapetija kategorija. Dečki su u zavidnoj formi i svaki nastup ove kategorije obilježen je brojnim ovacijama. No, danas je kao i na dosadašnjim XCO utrkama u BiH slavio Antornio Barać (BK Livno) koji je ciljnu ravninu prešao u vremenu 1:12:38. Iza njega je kao drugoplasirani cilj prešao Muhamed Liha (BK Bihać) – 1:18:49, te trećeplasirani Nedžad Mahmić (KES Urban-x) u vremenu 1:22:15.

“Danas je trener kluba bio spriječen da prati naše natjecatelje, ta sam ja upao kao zamjena. Jako lijepa staza i jako dobar i kvalitetan nastup ispred BK Livno. Posebno sam zadovoljan nastupom Marine Mandušić u kategoriji Žene koja je jos Kadetkinja, a danas je uzela drugo mjesto te postala Viceprvakinja BiH. Njen nastup i odličan plasman, mene kao oca čini posebno sretnim i punim emocija“.

“U kategoriji Juniori, očekivano, Antonio Barać – Juniorski državni prvak. Vjerujem da su mnogi tjekom sezone primjetili nastupe i uspjeh mladog Antonia. No, moram posebno istaknuti naše mlade nade i uzdanice, u mladjim kadetima Ivan Deronja 1.mjesto i državni prvak, zatim Zvonimir Barišić 2. mjesto u istoj kategoriji, te jačoj kategoriji Kadeti, Luka Čondrić je zauzeo 5. mjesto. Odličan dan i jedno veliko Bravo za BK Livno” rekao je pomoćni trener BK Livno, Igor Mandušić.

Biciklistički klub “KPL VLASENICA” je drugu godinu za redom uspješni organizator Državnog MTB XCO prvensta, no ove godine su zasjali organizacijom, te odlično postavljenom i pripremljenom stazom.

“Jako lijep dan, još jedna trka Državnog prvenstva BiH u brdskom biciklizmu je iza nas. Impresivno je bilo gledati bicikliste kako voze i bore se za postolje. I ova je kao i prethodna uspješno realizirana. Dojmovi se sliježu, svi učesnici, kao i klubovi su zadovoljni organizacijom. Na našim Facebook stranicama stalno pristižu poruke pohvala za organizaciju trke, što nam je moram priznati jako drago, a posebno sretnim nas čini što na trci nismo imali ozbiljnih padova i povreda takmičara. Ovim putem bi se željeli ispred organizatora i svih članova kluba Kpl Vlasenica, zahvaliti svim klubovima i učesnicima koji su se odazvali i nastupili danas. Nama je bilo drago biti domaćini današnjeg prvenstva, te još jednom čestitamo svim pobjednicima” kazao je Lukić Željko, jedan od organizatora utrke ispred BK “KPL VLASENICA”.

Kompletne Rezultate u licenciranim kategorijama možete skinuti klikom na LINK.

Kompletne Rezultate za nelicencirane kategorije (Hobby) možete preuzeti klikom na LINK.

Portal BikeMagazin nije bio medijski pokrovitelj utrke, te nije imao službenog fotografa na utrci, Fotografije sa utrke Državnog Prvenstva BiH možete pogledati na službenim stranicama BK “KPL VLASENICA” (LINK).

IZVOR: BikeMagazin

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17