Novosadski biciklisti šalju podršku poplavljenim područjima

22222222222222

Humanost na djelu: 280 biciklista prikupilo značajna sredstva


Na 26. novosadskoj Kritičnoj masi održanoj u petak 30. svibnja, biciklisti su prema procjeni organizatora prikupili oko 35.000 dinara pomoći za područja ugrožena poplavama.

Kroz grad se po vjetrovitom vremenu uz vedre tonove provozalo oko 280 biciklista, uz glazbu, viceve i druženje, a sudjelovali su đaci, studenti, roditelji, bake i djedovi, ali i gosti iz drugih gradova.
3-460x304

Osobitu su atrakciju predstavljali ovaj put pizza dostavljači na biciklima koji su dijelili prolaznicima i sudionicima vožnje čokoladne bananice. U koloni su bili i radnici biciklističkog servisa Invicta Bikeshop, koji su bili besplatno na raspolaganju ako je nekome trebao manji popravak. Naljepnice su bile obilježene brojem 1003 (podsjetnik na SMS broj za pomoć područjima pogođenim poplavama), dok su biciklisti nosili transparente. Na kraju vožnje biciklisti su poslali SMS poruke, uputili “pozdrav” podizanjem telefona u vis, ali nisu odoljeli napraviti tradicionalni “bike lift”

Ostao je zabilježen i jedan slučaj naročito nestrpljivog mladog vozača koji je pokušao da presječe kolonu unatoč reagiranju nekoliko redara. Tom prilikom tražena je i asistencija prateće policijske patrole. Iz redarske službe su naveli da su nasuprot tome imali i lijepih iskustava u vidu podrške većine vozača i prolaznika.

Prema procjenama organizatora, uz 10.000 dinara prikupljenih novčanih donacija poslano je i oko 250 humanitarnih SMS-ova podrške na broj 1003 na završetku događaja (pojedinačni iznos SMS-a je 100 dinara).

Inače, kritična se masa u Novom Sadu održava od polovine 2012. godine uz logističku podršku Novosadske biciklističke inicijative. Podršku pogođenim područjima i poziv na doniranje uputila je i Europska biciklistička federacija.


(BikeMyDay)

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17