Hercegovina se u nedjelju upisuje na biciklističku kartu Europe

hercegovina2014Biciklistički klub Mostar, Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl“ i Biciklistički savez BiH u nedjelju, 18. svibnja ove godine organiziraju Prvu međunarodnu cestovnu biciklističku utrku kroz Hercegovinu pod nazivom "Hercegovina Classic 2014“.

Riječ je o kružnoj utrci sa startom i ciljem ispred Tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, a u dužini od 165 kilometara prolazit će i kroz općine Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški i Čapljinu, te kroz općinu Stolac.

Utrka će okupiti profesionalne bicikliste iz BiH i susjednih zemalja, a želja je organizatora da postane tradicionalna, te da uđe u UCI kalendar utrka.

-Ova će utrka biti zapisana kao prva međunarodna cestovna utrka održana u Hercegovini i ova će se regija ucrtati i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe' – istaknuli su organizatori ovog događaja, koji su se zahvalili svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja, a posebice Elektroprivredi HZ HB, te tvrtkama Apolo d.o.o. Mostar, Satelit - tbm HB Međugorje, Bavariji, te Japanskoj razvojnoj agenciji (JICA), koja je glavni pokrovitelj utrke.

Utrka kroz Hercegovinu uvrštena je u kalendar utrka Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine kao utrka Premijer lige BiH i novčani nagradni fond iznosi 3000 konvertibilnih maraka. U njoj će moći sudjelovati svi licencirani biciklisti, a s obzirom na više kategorija koje će sudjelovati, utrka će ima pet ciljeva i to u Širokom Brijegu, Posušju, Grudama, Čapljini, Mostaru.

U sklopu utrke bit će upriličen i prigodni program, a za 12 sati, kada je predviđen zatvoreni start utrke, održat će se biciklijada ulicama Mostara.

Utrci će nazočiti i francuski veleposlanik u BiH Roland Gilles, a više informacija o samom događaju bit će poznato u subotu za kada je planirana konferencija za novinare.

Izvor: pogled.ba

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17