Biciklisti iz BiH i Hrvatske krenuli prema Vukovaru

PUT DUG 420 KILOMETARA

krenula-biciklisticka-karavana-prijateljstva-mostar-vukovar

Druga biciklistička karavana prijateljstva "Mostar – Vukovar 2014“, koju organiziraju Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", krenula je jutros ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru prema Vukovaru.Na put dug 420 kilometar krenulo je 40-ak biciklista iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog, Čitluka, Međugorja, Zagreba, Metkovića, Osijeka i Vukovara, a putom će im se pridružiti biciklisti iz središnje Bosne i Posavine.

Nakon što su položili cvijeće te zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim borcima ispred Kosače, sudionici karavane isto su to učinili kod spomen križa u Vukovarskoj ulici, a nakon toga su krenuli prema Vukovaru.

Karavanu su ispratili brojni građani Mostara, gradskog sportskog saveza te gradonačelnik Ljubo Bešlić kojemu je uručena metalna maketa bicikla na kojem je ugraviran naziv biciklsitčke karavane. Riječ je o ručnom radu, a ista maketa bicikla bit će uručena predstavnicima lokalne vlasti u Vukovaru.

Predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić pojasnio je kako se biciklističkom karavanom želi unaprijediti prijateljski odnosi između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu i suradnji, te se želi odati počast svim stradalima u Domovinskom ratu u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

- Drago nam je da i ove godine organiziramo biciklističku karavanu kojom želimo povezati dva prijateljska grada. Karavanom želimo učvrstiti nit prijateljstva između ova dva ratom stradala grada ali i između gradova kroz koje karavana prolazi - kazao je Zorić, dodavši kako će karavana, između ostalog, proći kroz Kiseljak, Žepče, Orašje i Županju.

Predsjednik Biciklističkog kluba Vukovar Ivan Jarić izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine na put biciklom do Vukovara odlučio respektabilan broj ljudi.

- Nadam se kako ćemo svake godine imati biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar jer ovo je događaj koji povezuje ljude, gradove i države, koji širi optimizam i ruši sve postavljene granice - poručio je Jarić.

Tajnik Udruženja za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” Goran Prskalo pojasnio je kako će biciklistička karavana, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika FBiH Živka Budimira, Sportskog saveza Grada Mostara i Grada Vukovara, trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

- Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 54 godine, a najmlađi 9 godina, a ono na što smo posebno ponosni jeste da u ovogodišnjoj karavani sudjeluju tri žene i to iz Osijeka, Tomislavgrada i Livna - kazao je Prskalo, zahvaljujući svima koji su pomogli u organizaciji ove karavane.

- Sretan sam što i ove godine mogu biti u karavani i nadam se da ću ovaj put biciklom prijeći više kilometara nego prošle godine - kazao je najmlađi sudionik karavane Matej Zorić, koji je prošle godine biciklom prošao skoro pola puta do Vukovara.


U organizaciji biciklističke karavane još sudjeluju: BK Lepenica, BK Kiseljak, BK Žepče, BK Vukovar, te BK Županja.

izvor avaz.ba

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17