DH Lošinj

10898 10151559036019839 1799202221 n

Prošlog se vikenda u Velom Lošinju održalo drugo izdanje ekstremne biciklističke utrke Downhill Lošinj u organizaciji biciklističkog kluba Napoleon iz Lošinja i kluba MTB Trbovlje iz Slovenije. Preko 150 natjecatelja stiglo je iz Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Francuske, Austrije i Irana, a staza na kojoj su vozili duga je 1,7 km.


Na utrci nastupili su i pazinski vozači, aktualni državni prvaci Dubravka Družeta i Marko Šišović. Družeta je treće mjesto izgubila za samo 4 tisućinke, a bolje od nje su bile Slovenke Eva Horvat na trećem mjestu, Špela Horvat na drugom, dok je prvo mjesto pripalo Zarji Černilogar iz biciklističkog kluba Črn Trn. Kvalifikacije je Družeta završila na trećem mjestu, a u finalu je izgubila stečenu prednost. Marko Šišović utrku je završio za 2 minute i 45 sekundi, a to je bilo dovoljno za 29. mjesto. Od hrvatskih vozača bolji od njega bio je samo Santo Tessari iz biciklističkog kluba Stina.

Pobjedu u Elite kategoriji drugu godinu za redom odnio je Martin Gruber, a stazu je završio za 2 minute i 27 sekundi. Martin Gruber aktualni je europski viceprvak u ekstremnom biciklističkom spustu. Utrka na Lošinju boduje se u C1 kategoriji, te ona označava početak natjecateljske sezone.

{youtube}O4SoC87SR8w{/youtube}

 

iPazin.net

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17