I ove godine karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

mo-vu

Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl” i Biciklistički klub Mostar u suradnji s više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Drugu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 2014.

 Za organizaciju ove nesvakidašnje manifestacije ima više razloga a između ostalih je i nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su i službeno gradovi prijatelji.mo-vu7

- Biciklističkom karavanom želimo ujedno povezati ta dva ratom napaćena i izmučena grada, čija se sudbina umogočemu promijenila kao posjjedica ratnih događanja. Karavanom želimo isplesti niti prijateljstva između dvije države i dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze – kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić.

Dodao je kako u tu nit prijateljstva žele povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.

- Karavanom se također želi odati počast žrtvama i stradalima u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnjih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara – kazao je Mario Marić, začetnik ideje o organizaciji ovog događaja, napomenuvši kako će biciklistička karavana prijateljstva trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine oko 430 kilometara.

- Karavana će se kretati pravcem Mostar - Kiseljak - Žepče – Orašje - Županja –Vukovar. Vozit će se magistralnim i županijskim cestama i karavana će imati policijsku pratnju – kazao je Marić.

U biciklističkoj karavani, prema prvim pretprijavama, očekuje se sudjelovanje 40-tak biciklista iz Hercegovine, a svoj dolazak potvrdili su biciklisti iz Vukovara, Požege, Županje, Zagreba i Konavala koji će također iz Mostara krenuti prema Vukovaru. Biciklističkoj karavani pridružit će se i biciklisti iz Kiseljaka, Viteza, Žepča, Lepenice te drugih krajeva u središnoj Bosni i Posavini.

- Zbog lakše i kvalitetnije organizacije aktivnosti, broj sudionika u karavani limitiran je na 60 - ističu organizatori, te pozivaju sve zainteresirane da se što prije prijave za sudjelovanje i tako osiguraju sebi mjesto u karavani.

Prijave traju do 21.travnja 2014. godine, a prijaviti se može na OVOM linku Više informaciji o biciklističkoj karavani mogu se pronaći na web stranici www.bkmostar.ba kao i na Facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17