Na XC utrci sudjelovalo više od 200 biciklista iz sedam zemalja

extra mostarU užem dijelu Grada Mostara u nedjelju je održana prva utrka biciklističke Škoda XC lige, čime je i službeno započela nova biciklistička sezona u BiH. Na utrci je sudjelovalo više oko 200 biciklista iz BiH, ali iz  Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Velike Britanije te SAD-a. Vozači su bili podjeljeni u 11 kategorija.

Najboljii kod muškaraca bio je Marko Fržo iz Biciklističkog kluba Orlov krug iz Vodica koji je slavio u Elite kategoriji, dok je kod žena najbrža bila Nikolina Despotović iz Biciklističkog kluba NikBike iz Nikšića.


„Izuzetno smo zadovoljni organizacijom ove utrke i još jednom smo pokazali da Mostar i Hercegovina imaju veliki potencijal za razvoj biciklizma kao sporta. U prilog tome govori i činjenica da je utrku pratilo više od tisuću ljubitelja biciklizma iz Hercegovine ali i šire“, kazao je tajnik Biciklističkog kluba Mostar Goran Prskalo, zahvaljujući se svima koji su pomogli u organizaciji ove utrke.

Tri prvoplasirana natjecatelja u svim kategorijama dobili su novčane ili robne nagrade, te primili odličja i priznanja.

Generalni sponzor utrke bila je Škoda, zlatni sponzor GumaM, srebrni UniCredit bank d.d. Mostar, a brončani Konoba Goranci. Pokrovitelji su bili Sportski savez Grada Mostara, Ciklocentar, Burn, Planinski biser, Auto salon Apolo, Autoprizma. Partner utrke bio je Knok.ba. Organizaciju utrke  pomogli su građanska inicijativa „Zajedno za Trimušu“, Javno poduzeće „Parkovi“ Mostar te Hercegovačka gorska služba spašavanja,

Inače,  utrka u Mostaru je prva od ukupno pet utrka Škoda XC lige, a organizira je MTB Asocijacija Biciklističkog saveza BiH. Izvršni organizator lige je Udruga brdskih biciklista iz Sarajeva u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, Biciklističkim klubom Bihać74, Brdsko-biciklističkim klubom Extreme iz Tuzle, te Planinarsko-alpinističkim klubom Summit iz Banja Luke.

Utrke se još voze u  Tuzli  (2. lipnja),  Sarajevu (23. lipnja),  Bihaću (8. rujna) te zadnja u Banja Luci (15. rujna).

bljesak.info

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17