I ove godine Škoda XC liga

skodaxcPred nama je nova sezona Škoda XC lige koja je prošle godine imala svoj prvijenac te polučila odlične rezultate, kako u razvoju natjecateljskog, tako i u popularizaciji rekreativnog biciklizma. Zahvaljujući Škodi, MTB Asocijaciji koja djeluje pri Biciklističkom savezu Bosne i Hercegovine te Udruženju brdskih biciklista iz Sarajeva (MTBA), i ove godine će se širom BiH održati pet utrka.

Već drugu godinu za redom Škoda XC liga će započeti u južnom dijelu BiH, Mostaru što je i logično s obzirom na mediteranski štih i raniji dolazak toplijih dana. Završetak je predviđen  u Bihaću,a još će se voziti utrke u Tuzli, Sarajevu i Banjoj Luci.

Izvršni organizator Škoda XC lige je Udruženje brdskih biciklista iz Sarajeva u saradnji sa klubovima iz Mostara, Bihaća, Tuzle i Banja Luke. 
Prošlogodišnji pobjednik Škoda XC lige u kategoriji Elite muškarci je Mario Kojić iz BK Doboj, a kod žena Lejla Tanović (BBK Puls). Kategoriju Veterana je osvojio Jelenko Božić (BK Doboj), U23 Đulaga Trejić (BK Zmaj od Bosne), Juniore Aleksa Crnčević (PAK Summit), Kadete Muhamed Liha (BK Bihać 74), Mlađe kadete Aziz Bužimkić (KES Urban-x) a kod rekreativaca je bio najbolji Bojan Vego iz BK Mostar.
Prošla godina je pokazala da je BiH vrlo poželjno i atraktivno mjesto za biciklizam te da je postoji dosta praznog prostora za daljni razvoj i ozbiljnu afirmaciju ovog sporta, ističu organizatori ovog natjecanja.
Kalendar utrka:
14.04.2013  Mostar  - BK Mostar 
02/06/13 Tuzla - BK Extreme 
23.06.2013. Sarajevo - MTBA 
08/09/13 Banja Luka - BK SUMMIT B.Luka 
15.09.2013.  Bihac - BK Bihac 74
g.p.
  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17