U petak prosvjedna vožnja ulicama Mostara

21082012231757U povodu nesretnog događaja koji se dogodio nedavno na cesti od Mostara do Vojnog kada je teže stradao biciklista, Biciklistički klub Mostar u petak, s početkom u 18.30 sati organizira prosvjednu vožnju po ulicama Mostara kojom želi ukazati na nezavidan i neravnopravan položaj biciklista u prometu. 

  

Također, Biciklistički klub Mostar traži od Gradske uprave Mostara da poduzme aktivnosti oko povećanja sigurnosti biciklista na području Mostara te da se počne s planiranjem i izgradnjom biciklističke infrastrukture kako u samo gradu, tako i na širem području.


Start i završetak vožnje je na Španjolskom trgu. 

Ruta kretanja je: polazak sa Špannjolskog trga te će se kretati ulicom kneza Domagoja (pored hotela Mostar), kardinala Stepinca (ispred Mepasa), A. Starčevića, vrh Avenije, biskupa Čule (katedrala), naselje Balinovac, fra Didaka Buntića, Franjevačka, Bulevarom Narodne Revolucije, most Hasana Brkića, ulicom Maršala Tita, Carinski most, Šantićevom ulicom i kraj biciklijade je ponovo na Španjolskom.

Ovim putem bih pozvao sve građane grada Mostara koji posjeduju bicikl, da se odazovu na ovu vožnju i te time ukažu na masovnost biciklista u gradu Mostaru, te da je došlo krajnje vrijeme da se počme razmišljati o građanima biciklstima, njihovoj sigurnosti i biciklističkim stazama. Svjesni smo da sve to neće doći preko noći, ali izadjimo i izborimo se za sigurnost naše djece i budući naraštaja, te da oni dobiju prave biciklističke staze.

Vidimo se u Petak, 24.08.2012. u 18.30h, Španjolski trg!

Biram DA sigurno bicikliram!

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17