Giro di Sarajevo 2012

559096 458366957519676 59578872 nUdruženje građana za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo i ove godine nastavlja sa projektom započetim 2008. godine, kada je, po prvi put, na ulice Sarajeva organizovano izašlo više od šest stotina biciklista. Svi su se oni borili za svoja prava, a Giro di Sarajevo je svojim osnivanjem olakšalo tu borbu i preuzelo na sebe obavezu da se ostvare svi uslovi za biciklizam u našem gradu.

Upravo zato, nakon četiri godine, ponovo aktiviraju slogan, „hoćemo staze – svoje staze“, koje su koristili i prve godine održavanja ovog, sada već tradicionalnog, biciklističkog događaja. Ove godine, Giro mijenja vrijeme i mjesto održavanja, ali zadaci i razlozi održavanja ostaju isti!

START: 2. septembar u dvorištu škole Skender Kulenović (preko puta Mercator centra u Dobrinji, opština Novi Grad)! Okupljanje i prijava učesnika počinje od 15.00 sati i traje do 16.45 sati kada se startni prostor zatvara radi priprema za start, koji je zakazan za 17.00 sati.

CILJ: Vilsonovo šetalište, cca oko 18.15 sati

Voziće se ponovo glavnim ulicama, koje će biti blokirane za saobraćaj, uz podršku policije i vozila hitne pomoći. Tu je i OStim, koji će se brinuti za sigurnost i po potrebi asistirati svim učesnicima. Kolona biciklista će voziti oko Vijećnice i lagano se spuštati prema cilju koji će biti postavljen na Vilsonovom šetalištu, kod mosta Ars Aevi, gdje će biti i centralna zabava na kojoj će se prisutnima kratko obratiti članovi i volonteri UG Giro di Sarajevo, podijeliti vrijedne poklone našeg sponzora Coca-Cole (3 bicikla GT Agressor i 15 kaciga) i onda počinje biciklistički party sa našim DJ-om.

Za sve učesnike je obezbjeđeno osvježenje u vidu sokova i vode, koji će se dijeliti na startu i na cilju.

Dobrodošli su svi, a pravo učešća u vožnji za našu stvar – naše staze imaju samo oni koji imaju više od 12 godina (iz sigurnosnih razloga) i oni koji posjeduju ispravan bicikl i dobru volju! Naša preporuka je da uvijek, pa i na ovom biciklističkom događaju, koristite zaštitnu opremu, jer ona čak i u uslovima spore vožnje može spasiti život ili zaštititi od povrede.

Stavite kacige, dajte primjer drugima i pokažite da razmišljate o svojoj sigurnosti!

Za detaljnije informacije posjetite web stranicu (www.girodisarajevo.ba).

Dobrodošli!

Giro di Sarajevo tim

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17