SPECIALIZED - TEST THE BEST 2012

ttb2012Pretpostavljam da svi koji čitaju ovo bezuvjetno vole bicikle, inače vjerovatno ne bi ni posjećivali stranicu. Svi su dobri i sve ih volimo: stari, novi, skupi, jeftini- bitno je samo da se vozi! Ipak... Na puno mjesta je rečeno da je bicikl najveće tehničko dostignuće i čovjekov izum svih vremena! Ako se upitamo koji je zaista najbolji, i kakav je osjećaj voziti bicikl iz samog svjetskog vrha tehnologije i perfomansi?

Pitamo se takođe, koju kategoriju bicikala odabrati kao bicikl svojih snova: mtb XC, cestovni trkač, full suspension, enduro ili all mountain... Koji od njih najbolje odgovara našim potrebama?

Ako bi smo mogli da ih vozimo i usporedimo? I to ne krug oko prodavnice od 100-tinjak metara nego sat ili 2 u pravom prirodnom okruženju. Punim gasom i na terenu za koji je taj bicikl i napravljen: brdski na makadamu i single track stazi, road na otvorenoj cesti, cyclo cross na kombinaciji asfalta, blata i makadama... Da vozimo bicikle različitih kategorija, bicikle svjetskih šampiona- najtrofejnije i tehnički najnaprednije bicikle današnjice! To je Test The Best! Najbolji bicikli za Vas!

Ciklo Centar je u maju 2011 godine, u saradnji sa Specialized-om organizovao po prvi put Test The Best u Bosni i Hercegovini. Od 6 zemalja regiona koje je posjetio TTB karavan, najmasovnija posjeta je, i pored lošeg i kišovitog vremena, bila u našoj zemlji! Uspjeh turneje je bio garancija da i ove, 2012 godine, ponovo dobijemo priliku za test vožnje.

Ovaj put Test The Best će trajati 2 dana: 19. i 20. maj 2012. i to ispred hotela Han na Bjelašnici. Smatramo da lokalitet olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana pruža idealne uslove. Imat ćemo priliku voziti slijedeće modele (svi godište 2012): Specialized Epic S-works 29“- model s kojim je Čeh Jan Kulhavy osvojio naslov prvaka svijeta za 2011; zatim Tarmac S-Works SL4 (bicikli profesionalnih ekipa Saxo Bank, Astana, Quick Step, itd.); Venge Pro Ui2 M2; tu su i 29“ bicikli: Stumpjumper HT Expert Carbon 29, Carve Pro 29, Camber Expert Carbon 29, SJ FSR Expert Carbon 29; Cyclo Cross Crux CX Comp Disc Apex, itd. U tabeli ispod pogledajte popis bicikala i opreme koje ćemo imati priliku isprobati na slijedećem Test The Best-u.

Već sada vlada veliko interesovanje za učešćem. Kao i prošle godine, vožnja će biti moguća samo uz prethodnu najavu. Vaše rezervacije i zahtjev za dodjelu termina možete slati počev od 1. maja 2012. na mail > This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Dobrodošli na druženje i vidimo se na Bjelašnici: grah, ćevapi i Specialized bicikli!!

Interesantni linkovi vezani za ovaj tekst:

Specialized Winner counter Pobjede na takmičenjima su najbolji indikatori kvalitete opreme koja se koristi, ali šta ako je taj broj veći od zbroja pobjeda svih najljućih rivala zajedno? J http://www.facebook.com/specializedbicycles?sk=app_159414297407048

Specialized na Youtube-u Mnoštvo interesantnih video zapisa: oprema, vozači, testovi, intertview-i, itd.
http://www.youtube.com/user/specialized411/videos

I am Specialized Stranica sa informacijama o spozoriranim timovima i vozačima:
http://iamspecialized.com/#

Formular za prijavu možete preuzeti ovdje

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17